Aug. 25, 2016

A varázsszó-köszönöm!

Köszönöm, hálás vagyok! Mindegy, melyik szót használod, mind egyet jelentenek, az örömet.

Amikor reggel kinyitod a szemed, mondj köszönetet mindazért, amid van, és ami körülvesz. A napfényért, a létezés öröméért, az életedért, azért, hogy élsz és egészséges vagy, hogy van munkád, és képes vagy dolgozni, hogy van fedél a fejed fölött, és hogy minden nap van mit enned és innod. Mondj hálát, hogy nem vagy egyedül, vannak barátaid, van családod akik szeretnek és akit szerethetsz.

Az őszinte hála elegendő és ez azt jelenti, felismerjük, mi is az, amink van. Megköszönjük a kis győzelmeket! A hála pedig szárnyakon repül oda, ahová repülnie kell. Hidd el, az ima jobban tudja útját, mint te, aki imádkozol. S, ha mindez szívből jön, úgy emelkedik ki belőled, mint rózsából az illat....

Neked is jól esik azt hallani valakitől, hogy "köszönöm!" -Köszönöm, hogy beléptél az életembe, és örömet szereztél nekem! Köszönöm amit adtál, ami segítette boldogulásomat! - Köszönöm, hogy szerettél, és elfogadtad az én szeretetemet! - Köszönöm az élményeket, az emlékeket, amelyeket életem végéig féltő gonddal megőrzök! - Köszönöm a jót és a rosszat, amit átélhettem, hiszen mindez az én fejlődésemet megtapasztalásomat szolgálta! - És főleg köszönet illet, amiért megmutattad nekem, hogy eljön az idő, amikor elengedhetlek!

"Ne azért örülj, mert a jót jóval viszonozhatod, hanem azért, mert a hála percében Istennel beszélgethetsz." A hála az egyetlen igazi ima, a hálaérzet pedig istenség megnyilvánulása. Ezért, ha az egyedüli ima és „ varázsszó” amit elmondasz egész életedben, így hangzana: "köszönöm", az is elegendő lenne.

Amikor képes vagy hálával tekinteni a világra, a világ is hálával tekint le rád, s bevonzod a bőséget, gazdagságot az életedbe! Ha arra koncentrálsz, amid nincs, hálátlan vagy, írigykedsz másokra, akkor mindíg zsákutcában találod magad és sosem leszel elégedett, s boldog!

"A köszönöm és a hála minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is. Ez a két érzés képes tengereket szétválasztani, hegyeket megmozgatni, és csodákat véghezvinni."
Rhonda Byrne

Szeretettel
Életmódváltók