Aug. 29, 2016

Megtanulni élni, nem más, mint megtanulni elengedni azt, akit szeretünk!

Megtanulni élni, nem más, mint megtanulni elengedni azt, akit szeretünk!

Ha szeretünk valakit, akkor meg kell engedni neki, hogy szabad legyen. Engedni, hogy szabadon repüljön mint egy madár, szabadon hozzon döntéseket, szabadon éljen, ahogy ő akar szárnyalni és nem úgy, ahogy mi akarjuk, hogy repüljön. Hiszen „Az oly madár igen ritka, melynek kedves a kalitka.” A lelkek nagyon is hasonlítanak a madarakra; érzékeny lények és csak kalitkába zárva maradnak meg ott, ahol kínozzák őket.
Néha fájdalmas dolog ez, mert úgy kell engedni élni, hogy valóban nem lehetsz a közelében. Csak távolról csodálhatod, távolról figyelheted. Mégis csodálatos érzés szabadon engedni, akit szeretsz. Engedni, hogy úgy éljen, ahogy a szíve, lelke vezérli, ahogy neki a legjobb. Ahogy szüksége van rá. Elengedni, de nem elhagyni, hanem messziről figyelni, messziről vigyázni rá. A szívedben, a gondolataiddal, az érzéseiddel, a szereteteddel. És tudni azt, hogy egy napon a szeretet visszavezeti hozzád.
Nem mindig könnyű elengedni azt, akit szeretünk, de más út nincs. Aki szeret, ezt teszi. (...) A szívében őrzi Őt, ott védi, oltalmazza. És engedi élni.

Szeretettel
Életmódváltók (Sz.M)