Sep. 21, 2016

A bohóc mindíg ott legyen bennetek!

Kik a bohócok?

A bohócok különleges emberek, olyanok mint te, meg én. Mi mindannyian bohócok vagyunk, tehetségek sokaságával születtünk. Valahol ott él bennünk a vidám gyermeki tiszta énünk, az énekes, táncos, mesélő, színész,…. A művész! A játékos! A bohóc! Hol hasra esünk, fenékre huppanunk, hol szomorúak vagyunk, sírunk, de aztán borúra derű nevetünk, vidámak vagyunk, és örülünk. De valahogy belezavarodtunk a szerepjátékokba. Mindannyian játsszuk az általunk választott karaktert és elfelejtettünk játszani, örülni, bohóckodni, nevetni.

Pedig mindenkinek szüksége van a nevetésre, mert ez a lélek legszebb zenéje.

Nevess hangosan! Nevesd ki magad, ne aggódj, hogy mit hoz a holnap, ne gyötrődj, ne hidd, hogy a te problémádnál nincs rosszabb, vagy nehezebb.

Légy bohóc! Néha jó olyan igazi bohócnak lenni, úgy szívből, úgy igazán hangosan nevetni. Nem vénülhetünk meg annyira, hogy mindezt ne élvezzük. Mi legyünk aki játszik és ne az akin játszanak.

Legyél derűs! Programozd át magad a nap minden percében: töltődj fel olyan gondolatokkal, amik többé tesznek! Akár lehunyjátok a szemeteket, és befelé néztek, akár nyitott szemmel indultok el ebben a végzete felé tántorgó, tébolyult világban, a bohóc mindig ott legyen bennetek!

„Az élet: hasra esés...! És fenékre huppanás...! Bizony, gyerekek...! Bohócok vagyunk, mind...! Mert először van a félelem, a fájdalom, a jaj, istenem!... és aztán a felszabadulás, a derű, a nevetés.” (Müller Péter)

Szeretettel
Életmódváltók