Nov. 9, 2016

Ha az élet egy játék - íme a szabályok - Hogyan válj emberré?

Az elmúlt huszonnégy évben az Emberi élet szabályai bejárták a világot, fénymásolták és adták át egymásnak barátok, ismerősök, továbbították az interneten keresztül, nyomtatott kiadványokban jelent meg. Azonban kevésbé ismert, hogy ez a bölcsességekből álló remekmű Chérie Carter-Scott, "Ha az élet egy játék - íme a szabályok" című könyvéből származik, mely egy általánosan javasolt mű az életvezetési "iparban", és sok más területen, melyek összefüggésben vannak az önbecsüléssel, önfejlesztéssel és az önmegvalósítással.

Eltekintve könyvének rövid kivonataitól Dr. Carter-Scott azt is kifejti, hogy a "szabályok" kidolgozása elég hosszú időt vett igénybe, mielőtt könyve 1998-ban megjelent, különösen az 1970-es évek során, egy három hónapos tanácsadói képzési program tervezése alatt.

Íme egy rövid összefoglaló és magyarázat "Az emberi élet tíz szabályához":

1. Első szabály - Kapsz egy testet. Akár szereted vagy utálod, egy életre a tiéd, így hát fogadd el. Az számít igazán, hogy mi van belül.

2. Második szabály - Leckékben részesülsz. Az élet egy folyamatos tanulási tapasztalat, amely minden nap lehetőséget biztosít a számodra, hogy még többet tanulj. Ezek a leckék számodra különlegesek, és a belőlük történő tanulás a kulcs a saját életed jelentésének és jelentőségének felfedezéséhez és beteljesítéséhez.

3. Harmadik szabály - Nincsenek hibák, csak leckék. A bölcsesség irányába való fejlődés egy folyamat, kísérletezés, próbálgatás és tévedés, ezért elkerülhetetlen, hogy a dolgok nem mindig a terv szerint mennek, vagy úgy, ahogy szeretted volna. A fejlődés próba-szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A "sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az "eredményesek". Az együttérzés az orvosság a kíméletlen ítélkezésre mind magunkkal, mind másokkal szemben. A megbocsátás nem csupán isteni jellemvonás, de az érzelmi adósság eltörlésének tette is. Az erkölcsös, tisztességes és humort is megengedő viselkedés elsősorban az a képesség, hogy képes vagy magadon és a saját szerencsétlenségeden nevetni, ami központi szerepet játszik a "hibák" szempontjából, melyek egyszerűen leckék, amiket meg kell tanulnod.

4  Negyedik szabály - A lecke addig ismétlődik, amíg meg nem tanulod. Melyek problémaként, kihívásként, ingerültségként és frusztrációként öltenek testet, és addig fognak ismétlődni, amíg annak látod őket, és nem tanulsz belőlük. A saját tudatosságod és változtatási képességed a követelménye annak, hogy megfelelj ennek a szabálynak. Szintén alapvető annak elfogadása, hogy nem a sors vagy a körülmények áldozata vagy - el kell ismerni az "ok-okozat" törvényét, amikor azt mondják: a dolgok amiatt történnek veled, amit és ahogyan teszel. Hibáztatni bárkit vagy bármi mást a szerencsétlenségedért egy menekülés és tagadás, te magad vagy önmagadért felelős, és hogy mi történik veled. Türelemre van szükség - a változás nem egyik napról a másikra történik, adj magadnak időt, hogy megtörténjen.

5. Ötödik szabály - A tanulás nem ér véget. Amíg élsz, mindig van mit megtanulni. Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád. Add át magad az "élet ritmusának", ne küzdj ellene. Elkötelezettség az állandó tanulás és változás folyamatában - légy elég alázatos ahhoz, hogy mindig megismerd a saját gyengeségeidet, és legyél elég rugalmas azzal kapcsolatban, amire lehet, hogy csak megszokásból válaszolnál, mert a merevség megtagadja tőled az új lehetőségek választásának a szabadságát.

6. Hatodik szabály - Az "ott" nem jobb, mint az "itt". A domb másik oldala zöldebb lehet, mint a sajátod. Mire eljutsz "oda", az "amott" még vonzóbbnak tetszik majd. Légy hálás, és élvezd amid van, és ahol tartasz az utadon. Értékeld a bőségét annak, ami jó az életedben ahelyett, hogy méricskéled és felhalmozod a dolgokat, melyek nem vezetnek el a boldogsághoz. A jelenben élés segít elérni a békét.

7. Hetedik szabály - Mások csupán a te tükörképeid. Szerethetsz vagy utálhatsz valamit egy másik személyben aszerint, hogy mit szeretsz vagy utálsz magadban. Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz. Legyél toleráns, fogadj el másokat olyannak, amilyenek, törekedj az öntudatod tisztaságára, törekedj arra, hogy igazi megértésed és objektív felfogásod legyen saját magadról, a gondolataidról és az érzéseidről. A negatív tapasztalatok lehetőségek, hogy meggyógyítsák azokat a sebeket, melyeket hordozol. Támogass másokat, ezzel magadat is támogatod. Ahol nem vagy képes másokat támogatni, az annak a jele, hogy nem megfelelően figyelsz a saját igényeidre.

8. Nyolcadik szabály - Csak rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Megvan mindaz az eszköz és forrás, amire szükséged van. Hogy mit csinálsz velük, csak rajtad múlik. Vállalj magadért felelősséget! Tanuld meg elengedni a dolgokat, ha nem tudsz rajtuk változtatni! Ne légy dühös a dolgok miatt - a keserű emlékek zűrzavart okoznak a fejedben. A bátorság mindannyiunkban megvan - használd, amikor olyat kell tenned, ami jó a számodra. Mindannyian rendelkezünk egy erős természettel és vállalkozó szellemmel, amit arra kellene használnod, hogy átöleld azt, ami várható.9. 

9. Kilencedik szabály - Minden válasz benned rejlik. Bízz az ösztöneidben és a legbelső érzéseidben, amikor egy kicsi hangként vagy ihletként hallod őket. Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint figyelni és bízni. Hallgass az érzésekre és a hangokra is! Meríts a természetes ihletedből!

10. Tizedik szabály - Amikor megszületsz, mindezt elfelejted. Mindannyian ezekkel a képességekkel születünk - korai tapasztalataink bevezetnek bennünket a fizikai világba, távol a lelki énünktől, így kételkedővé, cinikussá, hitetlenné és bizalmatlanná válunk. A tíz szabály nem parancsolat, ezek univerzális igazságok mindannyiunk számára. Amikor elveszted az utad, hívd őket! Legyen hited a szellemed erejében! Bölcsességre törekedni - a bölcsesség az életed végső útja, nem ismer korlátokat, kivéve azokat, melyeket saját magad elé állítasz.

Ez az összefoglaló csupán egy rövid vázlat, ami természetesen nem adja át teljes mértékben a könyvben megtalálható igazságokat és bölcsességet. Ha érdekelt vagy abban, hogy a legtöbbet hozd ki az életedből, és segítenél megtenni másoknak is ugyanezt, akkor olvasd el Chérie Carter-Scott, "Ha az élet egy játék - íme a szabályok" című könyvét, ami egy igazi kincs lesz az éjjeliszekrényeden.👍

Szeretettel

Életmódváltók🙂