Aug. 11, 2016

Vigyázz, hogy mit gondolsz!

"Mindent, ami az életedben történik, te vonzottad az életedbe. És mindent az a kép vonzott magadhoz, amit a fejedben őrzöl. Amire gondolsz. Hiszen, bármi járjon is a fejedben… azt magadhoz vonzod.” (Rhonda Byrne – The secret (A titok)

A következő tanmese segít megérteni, hogy gondolatainknak milyen teremtő ereje van!

Volt egyszer egy szegény ember, aki gondterhelten bandukolt az erdő szélén. Amikor elfáradt, leült pihenni, és a hátát egy fának támasztotta. Ekkor még nem tudta, milyen fát választott. Különös, mágikus fa volt ez. Olyan fa, ami minden kívánságát teljesíti annak, aki hozzá ér.

A vándor először arra gondolt, milyen jó lenne most egy pohár víz. Hirtelen azon vette észre magát, hogy egy pohár kristálytiszta víz van a kezében. Meglepetten nézte, vizsgálgatta, még meg is szagolta. Végül úgy döntött, hogy nem lehet veszélyes, és megitta.
Aztán megéhezett, és valami ennivalót kívánt. Az étel ugyanolyan hirtelen és bámulatos módon jelent meg előtte, mint a víz.
„Úgy látszik, teljesülnek a kívánságaim!” – gondolta meglepetten.
Most már hangosan mondta ki:
„Akkor hát szeretnék egy gyönyörű házat!”
Az előtte lévő völgyben megjelent a ház. Arcán széles mosollyal szolgákat kívánt, akik a háznak gondját viseljék. Amint ezek is megjelentek, úgy érezte, hihetetlen erővel áldotta meg az Úr. Kívánt hát magának egy gyönyörű szép és rendkívül intelligens asszonyt, akivel szerencséjét megoszthatja.
Amikor ez is valóra vált, meglepődve szólt a nőhöz:
”Várj csak egy kicsit! Mi történik itt? Nekem nincs ilyen szerencsém! Ez velem nem történhet meg!”
Abban a pillanatban, hogy ezeket a szavakat kimondta, minden eltűnt.
„Tudtam” – mondta, és megrázta a fejét.
Azután felállt, és gondterhelten bandukolt tovább az erdő szélén.

Tanulság:

Vedd komolyan, hiszen a te gondolataid is így teremtenek!

 • Gondolatainknak teremtő ereje van. Minden jelenlegi gondolatunk, melyet vágy, hit és elvárás jár át, az megvalósul jövőnkben, legyen az pozitív, negatív, tudatos, vagy tudattalan gondolat.
 • Minden gondolat egyfajta rezgést bocsát ki, mellyel hasonló rezgéseket vonz, mint egy mágnes. hasonló a hasonlót vonzza. Ez a vonzás törvénye, ami azt jelenti, hogy az emberek gondolatai irányítják életük valóságát, akár tudatában vannak ennek, akár nem. Így válik a gondolatból valóság. Biztosan előfordult már veled, hogy gontoltál valakire és rövid időn belül megcsörrent a telefonod és a gondolat valósággá vált. ("Ó micsoda véletlen, épp rád gondoltam") Valóban véletlen lenne? Hidd el, nincsennek véletlenek. 
 • Valóban rajtad múlik és gondolataidon, hogy milyenné alakítod jövődet.
 • Tudnod kell, hogy valójában mire vágysz, és kérd azt az univerzumtól. 
 • Összpontosítsd az érzelmeidet a kívánt dologra, és érezz hálát, lelkesedj érte.
 • Viselkedj és érezz úgy, mintha már megtörtént volna a kívánt dolog.
 • Légy nyitott, és fogadd el, amit kapsz!
 • Próbáld negatív gondolataidat háttérbe szorítani és csak arra koncentrálj amire vágysz, amit szeretnél, amitől boldog lehetsz!
 • Ha az ember arra gondol, hogy mije nincs, akkor a hiányból fog még többet kapni; ezt a negatív gondolatoknak köszönheti.
 • Ha betegségtől félsz, arról beszélsz, arra gondolsz, meg fogsz betegedni. 1990-ben Dr. Bernie Siegel elsősorban azt hangsúlyozta, hogy aki meg akar gyógyulni, annak egészségesnek kell éreznie magát. Azt állítja, a betegség erősen összefügg a beteg képzeletével.
 • Ha folyton csak adósságod jár fejedben, az még nagyobb lesz, mert ezt vonzod életedbe.
 • Nagyon fontos a gondolat-nagytakarítás!
 • Gondolj olyan dolgokra, amelyek jó érzéssel töltenek el, amelyek örömet okoznak!

A vonzás törvényének értelmében a jelenlegi gondolataink jelentik jövőnk eseményeit. Mindenki azzá válik, amit gondol és ezáltal képes hatni környezetére is. Vigyáznunk kell  gyermekeinkre is, hiszen a gyermek egyszer felnő, és azokat a gondolatokat, tetteket, mintákat viheti tovább, amit a szüleitől kapott. Ha a gyermek a szeretetet tanulja meg, akkor abban is fog felnőni, és azt adja majd tovább az ő gyermekeinek és barátainak is. A gondolat, akár kimondjuk, akár nem, valóságos dolog, és ereje van. 

Egy tipp: Ha elindítottál egy negatív gondolatot magadról, vagy másokról pl. (Ostoba vagyok!) és ki is mondtad, 9 másodperc alatt kiválthatod egy pozitív gondolattal! pl. (Töröl! Töröl! Töröl! Vagy: Okos vagyok! 🙂

Szabó Marianna ✏

Ha szeretnéd megosztani kattints a címre, vagy  Share on Facebook linkre!