Aug. 11, 2016

Robotként vagy szabadon

A hatalom és a társadadalom nem akarja, hogy bölccsé, szabaddá válj, hiszen a bölcset nem lehet kihasználni, az intelligens embert nem lehet leigázni. A hatalom fél azoktól, akik megvilágosodnak, megismerik önmagukat, keresik szabadságukat, ébredeznek, egyéniségek. A hatalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az oroszlán egyedül jár, a birkák pedig mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a tömegben otthonra és biztonságra lelnek. Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget. A társadalomnak rabszolgákra, robotokra van szüksége, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel. Nincs szüksége olyan emberekre, akik a szabad akarat és szeretet feltétel nélküli elkötelezettjei.

Mindenki önálló individuumként születik, szabad akarattal, de mire felnősz egy mások által irányított robottá, „tömegcikké”válsz., egy mechanikusan működő elanyagiasult világban. Elveszted egyéniségedet és a megfelelési kényszer „mókuskerekében” találod magad. A legtöbb ember azonban mit sem tud erről. Ha csendben leülsz, és megfigyeled az elmédet, tucatnyi hangot hallhatsz.  

Hallod fogaskerekeid megállíthatatlan kattogását, olyan hangokat, mely nem a tiéd. Hallod a nagyapád, nagyanyád, apád, anyád, testvéred, párod, barátod, tanárod, főnököd, ellenséged hangját, de hallod a papét, tanárét, állam bácsiét, és ha szeretnél rátalálni a sajátodra, szinte lehetetlennek bizonyul.

Az igazság az, hogy rég elfelejtetted a saját hangodat. Sosem kaptál elég szabadságot, hogy hangot adj a véleményednek. Engedelmességre és a szabályok, normák, betartására tanítottak és arra, hogy mindenre bólogass. Azt tanultad, hogy követned kell, akik fölötted állnak, bármit tegyenek is. Soha senki nem ösztönzött, hogy kutasd ki is vagy valójában? Honnan jöttél? Miért vagy itt? Hova tartasz? Senki sem tette fel neked a kérdést: "Van egyáltalán saját hangod?"

...így történt, hogy a saját hangod nagyon elhalkult, míg más hangok egyre erőteljesebbekké és erőszakosabbakká váltak. Folyamatosan parancsokat osztogatnak, amiket teljesítened kell, ami az őrületbe kerget, hiszen az egyik hang azt mondja: „Tedd ezt", a másik pedig: „Ezt sose tedd! „Ne hallgass erre, vagy arra!” Egy dolog biztos: nem a te hangjaid.

Fújj visszavonulót!!!

A hangokat csak te állíthatod meg. Meg kell nekik mondani, hogy: „Most legyetek szívesek békén hagyni engem!" Az emberek, akik a természetbe, hegyekbe vagy elhagyatott erdőkbe költöznek, valójában nem a társadalomból vonulnak ki, hanem olyan helyet próbálnak találni, ahol megvilágosodhatnak, visszatalálhatnak valódi énjükhöz a természethez ahova valójában  tartoznak.

Csak rajtad áll, hogy mit választasz! Robotként vagy szabad emberként éled tovább az életed?

Ne feledd!!!

„Nem kell az egész világot megváltoztatnod; csak változtasd meg magadat, és máris elkezdted megváltoztatni a világot, hiszen a világ része vagy. Ha csak egyetlen ember megváltozik, a változás ezrekre és ezrekre átsugárzik. Egy forradalom gyújtópontja leszel, amelyből megszülethet egy teljesen újfajta ember.”  🙂

Szabó Marianna ✏

Ha szeretnéd megosztani kattints a címre, vagy  Share on Facebook linkre!