Aug. 11, 2016

Minden ember egyenlő súlyt nyom a mérlegen? Isten nem hibázik!

Minden ember egyenlő, mondja jó néhány gondolkodó, politikai és vallási irányzat! Az ENSZ ezt nyilatkozatba foglalta, Karl  Marx  pedig egy teljes politikai rendszert épített fel erre. Mindeközben senki sem veszi ész-re, hogy az emberek nem egyenlőek, és soha nem is voltak azok! Wass Albert találóan fogalmazza meg az emberek közti egyenlőséget.

„A világ valamennyi erdejében nincsen két egyforma fa. És nincsen két egyforma ember. Az egyenlőség természetellenes elméletét a gyöngék, a törpék és a tehetetlenek találták ki abból a célból, hogy saját színvonalukra kényszerítsék az erőset, a nagyot és a tehetségeset. Kísérletezhetnek vele ezer évig, akkor sem sikerül. A nagyból csak úgy csinálhatnak alacsonyat, ha levágják a fejét.”

Nem biztos, hogy én birtoklom a bölcsek kövét, de Szerintem óriási tévhit és fogalomzavar van a  fejekben az egyenlőséggel kapcsolatban. Ne keverjük össze az egyenlőséget az egyediséggel! Abban a pillanatban, hogy egyenlőek vagyunk, elveszítjük egyediségünket. Nem azt mondom, hogy bárki felsőbbrendű vagy alsóbbrendű a többieknél, de te, te vagy, a másik pedig a másik, tehát minden ember egyedi! Ahogyan az elefántot az egérrel, úgy a rózsát sem szokás összehasonlítgatni a lótusszal, egyszerűen csak azt mondjuk, hogy két különböző dolog, összehasonlíthatatlanok. A politika „csinálói” kitalálták ezt a hamis ideológiát, és az egész világ ráharapott! Hogyan is lehetnénk egyenlőek!  Ez merő képtelenség, hiszen a te szüleid nem az én szüleim; te más géneket és programokat hordozol a testedben, és ezt, nem is tudjuk megváltoztatni.

Ezeket figyelembe véve, hogyan lehetne mindenki egyenlően gazdag, intelligens, kreatív, egészséges, hiszen teljesen mások az adottságaink, képességeink. Minden ember, különböző mértékű intelligenciával és  más-más dimenzióival rendelkezik. Mindenki más feladattal lehetőségekkel érkezik a földre, amit meg kell oldania, amiben kiteljesedhet. Nem lehet mindenkiből költő, nem lehet mindenkiből tudós, nem lehet mindenkiből festő. És jól is van ez így, mert különben az életből kiveszne minden öröm. Az örömöt ugyanis az egyén egyedisége adja - az, hogy egyedi, megismételhetetlen, pótolhatatlan, hogy ha egyszer eltávozik az égi világba, a helye örökre üres marad. Senki sem töltheti be azt a helyet úgy, ahogy ő betöltötte; erre egyedül ő volt képes. Hogy minden ember pótolható? A válaszom nem. Senki sem pótolható.

Csak a robotok pótolhatók, ők lehetnek egyenlők, irányíthatók, programozhatók, az egyéniségek nem. A különböző hamis ideológiák, amelyek egyenlőséget hirdetnek, pont ezt teszik, irányítható robotokat hoznak létre. Az egyenlőség gyönyörű és magasztos gondolatában pedig sokkal nehezebben veszed észre, mi az, amit elvettek tőled. Csupán egy fog lettél a keréken, ami pótolható. Odatettek egy autógyár futószalagjára, amelyen mindig ugyanazt az alkatrészt rakod össze, NAP MINT NAP. Robottá váltál! Ha valaki azt mondja, hogy mindenkinek költeményeket kell írnia, zenét kell komponálnia, tehát egyenlően kell költővé, zenésszé válnia. Szerinted működhet? Ez merő képtelenség. Te nem lehetsz Petőfi vagy Bartók, mert ők bizonyos tehetséggel születtek. Te próbálkozhatsz, de nem léphetsz a helyükbe.

Menjünk kicsit vissza a kezdetekhez! Amikor egy nő teherbe esik, sem ő, sem a férje nem gondolnak rá, hogy odabent gyorsasági verseny zajlott! Engedjétek meg, hogy sportemberként maradjak is ennél a hasonlatnál. Amikor a spermiumok a petesejt felé úsznak, az éppolyan, mint bármelyik futóverseny: mind felállnak a rajtnál, elindulnak és aki elsőként átlépi a célvonalat, az lesz a győztes. Majdnem mind ugyanakkor indult el, de onnantól kezdve a gyorsaságuk, lehetőségeik, az esélyeik, különböznek. Győz az erősebb! Ilyen a természet! Szó sincs egyenlő esélyekről!

A természet csodálatos, határtalan kedvesség és jóakarat ahol hatalmas kiegyensúlyozó erő rejlik. („Ahogy fent úgy lent, ahogy kint úgy benn.”) Árnyat kínál még a favágónak is, aki elpusztítja. Az igazság pedig az, hogy a világ a természet törvényein alapul. Mi emberek azt hisszük okosabbak vagyunk Istennél és beleavatkozhatunk az élet és a természet törvényeibe és szembeszállhatunk vele, „törpék, gyönge emberek” által alkotott téves eszmékkel, ideológiákkal. Ha ezt tesszük, kudarcra vagyunk ítélve. Semmi sem történik véletlenül. Mindennek oka és minden oknak okozata van. Isten nem hibázik az ő alkotása tökéletes! Nem egyenlő robotokat, hanem egyedi embereket alkotott!

"Hidd el nincs senki hozzád hasonló. Az Isten mindenki szívébe egyedi magokat vetett, amit öntöz, gondoz, gyomlál, még ha néha fáj is. Csak arra vágyik, hogy a magok kikeljenek, növekedésnek induljanak és termést hozzanak. Csak arra vágyik, hogy fedezd fel magadban az ő hajtásait, hogy azokkal növekedj, fejlődj és építs velük egy Országot. "Gyermekem vagy, én akartam, hogy legyél, hogy pont ilyen legyél. Én adtam kezedbe a legfontosabbat, azt ami elvezet téged hozzám: önmagadat!”(Részlet az ajándék c. levélből)

Szabó Marianna🙂

Ha szeretnéd megosztani kattints a címre, vagy  Share on Facebook linkre!