Dec. 2, 2016

Fogyókúra és víz - Az eredmény rajtad múlik!

Az  emberi  test  70  százaléka  víz.  Megközelítőleg  37-40  liter  van  a  szervezetünkben.  Izmaink  és  szívünk  75 százaléka víz, az agyunk és a veséink 83 százaléka, a tüdőnk 86 százaléka és a szemünk 95 százaléka. De még a csontjaink  22  százaléka  is  víz.  És  ami  a  legfontosabb:  a  vérünk  90  százaléka  is  az.

Ezért,  az  egyik  ha  nem  a legfontosabb  dolog  az  egészségünk  megőrzése  és  az  ideális  testsúly  megtartása,  illetve  annak  elérése szempontjából a kellő mennyiségű és minőségű víz elfogyasztása. Ha jó minőségű a víz, lehetővé teszi, hogy akár napi fél kilót fogyjon! Aki többet  iszik, az megadja a testnek ezt a normál teljesítéshez szükséges elemet, s ezzel segíti a hőmérséklet szabályozását,  a  mérgek  kiválasztását,  az  ízületek  síkosítását  és  a  zsírégetést.

A  víz  szinte  minden  biológiai, mechanikai  és  kémiai  folyamathoz  hozzájárul,  amire  a  testben  sor  kerül.  Kipárnázza  és  védi  a  létfontosságú szerveket, eljuttatja a tápanyagokat a sejtjeinkhez, és feloldja a savas maradványokat. A tüdőnek szüksége van a nedvességre ahhoz, hogy a levegőt áramoltathassa. Az emésztőrendszer naponta több liter vizet is felhasznál az ételek  feldolgozásához. Az agynak szüksége van a vízre, hogy  létrejöhessenek benne azok a kémiai  folyamatok, amik  által  a  testet  irányítani  tudjuk.

A  hasnyálmirigynek  ahhoz  kell  a  víz,  hogy  lúgosíthassa  az  ételt,  ami  a gyomrunkból a beleinkbe áramlik. A bőrünk a víztől lesz puha és ruganyos. A víz megnöveli a vér oxigénszintjét, és fenntartja a sejtek normális elektromos tulajdonságait, ezzel segítve a sejtek közötti kommunikációt.

A víz hiánya és az elhízás

Fennáll az eshetősége annak, hogy Ön  is azokhoz  tartozik, akik krónikusan dehidráltak, ami alatt azt kell érteni, hogy nem isznak naponta legalább 2 liter vizet, ahogy azt a hagyományos orvostudomány ajánlja. Az átlagember körülbelül 1  liter  folyadékhoz  jut naponta – aminek nagy  része  savas kávé,  tea és üdítő. Sajnos ezek valójában elvonják a vizet a testből. Vannak olyanok is, akik egyáltalán nem isznak vizet. Az ideális súlyhoz és egészséghez pedig  sokkal  több  vízre  –  jó minőségű  vízre  –  lenne  szükség.  Egy  átlagos  testalkatú  felnőtt  naponta  2,5-3  liter folyadékot veszít az izzadáson, a légzésen, a vizeleten és a mozgáson át – sőt még alvás közben is.

Ha ezt nem pótoljuk,  a  test  szépen  lassan  kiszárad.  Ha  Ön  nem  jut  kellő  mennyiségű  folyadékhoz,  el  fog  hízni.  Ennyire egyszerű.  Ennek  egyik  oka,  hogy már  az  enyhe  kiszáradás  is  legalább  3  százalékkal  lassítja  az  anyagcserét. A másik ok, hogy annyira nem vagyunk ráhangolva a testünk jelzéseire, hogy a szomjúságot éhségnek értelmezzük. Ennél  fogva,  ha  nem  iszunk  eleget,  akkor  túl  sokat  eszünk.  Végül  pedig,  ha  nem  jutunk  elég  vízhez,  akkor  a szervezetünk elkezdi visszatartani a folyadékot, a testünk felpuffad, mi pedig kényelmetlenül érezzük magunkat – ráadásul  kövérebbnek  is  tűnünk  majd,  mint  amilyennek  lennünk  kellene!

Az  elsavasodott  test  vizet  pumpál  a szövetekbe, hogy megpróbálja semlegesíteni a savakat. A  test a vizet használja a savak semlegesítéséhez, vagy ahhoz, hogy felhígítsa a túl sok savat, és szó szerint kimossa, az egyéb mérgező anyagokkal együtt, a szervezetből a vizeleten, a verejtéken és a beleken át. Kellő mennyiségű víz nélkül a szervezet elsavasodik, és átáll önvédelmi – zsírtároló – üzemmódba. Elég, ha csak 2 százalékkal csökken a testben a víz mennyisége, és máris bekövetkezik ez.

Csupán 1 órányi edzés is elég ahhoz, hogy 2 százalékkal csökkenjen a test vízháztartása. ha nem pótoljuk és ez  huzamosabb  ideig  fennáll,  nem  csak  hogy  nem  fogy,  de  várhatóan  el  fog  hízni,  továbbá  a  víz  hiánya fáradékonnyá  teheti, és meg  is betegítheti. A vízvesztés, vízveszteség a napközbeni kimerültség első számú oka. Elegendő víz nélkül nem lesz elég energiája sem. Fáradtnak és gyengének fogja érezni magát.

A KISZÁRADÁS VESZÉLYEI

A testben fellelhető víz százalékos csökkenése vizsgálatok eredményei

2 %         mérhetően csökkenti a fizikai teljesítőképességet. A szövetekben felgyülemlő savak úgy működnek, mint a páclé: felpuhítják, s ezzel gyengítik az izomzatot.

3 %         10 százalékkal csökkentette az izomzat erejét, 8 százalékkal a sebességet, és az állóképességet is negatívan befolyásolta

4 %         szédülni kezd – és legalább 30 százalékkal visszaesik a fizikai teljesítőképessége.

5 %         nehezére esik koncentrálni, aluszékony lesz és türelmetlen, majd fejfájások gyötrik (ami a száraz bőr mellett a másik leggyakoribb jele a kiszáradásnak).

6 %         szívpanaszok jelentkeznek, a testhőmérséklet pedig elkezd szabálytalanul ingadozni.

7 %         könnyen elájulhat.

Kiszáradás korai szakaszában a következő tünetekkel lehet számolni

avarossá váló gondolkodás

problémák rövidtávú memóriával

problémák a számolással

problémáka szóbeli kommunikációval

koncentrációs nehézség egy nyomtatott szövegre

koncentrációs nehézség a számítógép-monitorra

szórakozottság

illetve hideg kéz és láb

szorongás

ingerlékenység

depresszió

cukoréhség

gyakori a görcsök

Amikor a kiszáradás kezd komolyabb méreteket ölteni, akkor jelentkeznek az olyan tünetek, mint ...

a reflux (a gyomorégés)

ízületi és hátfájdalmak

migrén,

fibromyalgia

székrekedés

vastagbélgyulladás

szorító mellkasi fájdalom

A komolyabb mértékű dehidratációval összefüggésbe hozzák...

a különféle allergiákat,

az asztmát,

a diabéteszt,

a magas vérnyomást

bőrbetegségeket:

az ekcémát,

a különböző kiütéseket,

foltok,

pörsenések és pattanások.

A komoly és hosszú időn át fennálló kiszáradással olyan degeneratív megbetegedések járhatnak együtt, mint a kóros elhízás, a különböző szívbántalmak és a rák.Ha valaki a test víztartalékainak 15-20 százalékát veszti el, az életveszélyes állapotba kerül. A komoly tünetek, persze nem jelentkeznek, ha valakinek csak egy órára vagy egy napra csökken a testében a víz mennyisége.

De a legtöbb ember krónikusan kiszáradva éli le az élete java részét. Nem csoda, ha sokan híznak meg, lesznek betegek és fáradtak! A víz csodálatos, viszont ha rossz fajta, akkor megbetegítheti, lefáraszthatja – és még hízhat is tőle. A víznek, mint bármi másnak, amit magunkhoz veszünk, elektronokban gazdagnak és lúgosnak kellene lennie. Sajnos, szinte minden hozzáférhető ivóvíz savas. Így a testünket is savasítja, és hozzájárul a zsírmegkötés ciklusának beindulásához.

Teszi mindezt ahelyett, hogy semlegesítené és kimosná a szervezetünkből a savakat! Savas vízzel soha nem fogja elérni az ideális testsúlyát, vagy visszanyerni az egészségét. De amikor megfelelően hidratálja a testét elektronokban gazdag lúgos vízzel, akkor pontosan azt adja neki, amire szüksége van ahhoz, hogy a sejtjei egészségesek legyenek – méghozzá anélkül, hogy a szervezet más

területeiről vonná el az ott szükséges anyagokat csak azért, hogy semlegesítsék emitt a savakat. A test sejtjei csak annyira egészségesek, amennyire az a folyadék egészséges, ami körülveszi őket.

Az aranyszabály

Aranyszabály, hogy napi 1 liter elektronokban gazdag lúgos vizet kellene meginnia 20 testsúlykilogrammonként – illetve 15 kg-onként, amennyiben olyan enyhén megerőltető testedzést is végez, mint amilyet a pH csoda fogyás program leír. Tehát egy 80 kilós személynek napi 4-5 litert kellene innia. Annak, aki 105 kilót nyom, 7 litert.

Ami az edzést illeti: rutinszerűen kellene inni előtte 2,5 decit, közben 15 percenként 1 decit, utána pedig körülbelül félórával az edzést követően megint 2,5 decit. Érdemes előtte és utána is mérlegre állni, hogy ellenőrizhesse, valóban sikerült-e pótolni az elvesztett folyadék mennyiségét. Egy 1 órás edzés alatt akár a víztartalékainak 2 százalékát is elvesztheti az ember (akár fél kilóval kevesebbet nyomhat!). Azok, akik csak 2 litert isznak naponta, ne is várják, hogy még csak meg is közelítik azoknak az eredményeit, akik napi 5 litert fogyasztanak el.

Továbbá az, aki az étkezési szokásait is megváltoztatja a könyvben leírtak szerint, többet és gyorsabban fogyhat, mint azok, akik ugyan már több vizet isznak, de még mindig esznek savasító ételeket. Tehát az ön eredményei főleg önön múlnak!

Szeretettel🙂

Életfestők (SZM)

(Dr. Robert Young: "A pH csoda fogyás" című könyve alapján)