Sep. 26, 2016

Az Indiánok intelligensebbek nálunk? Mikor elkezdték kitölteni az IQ-tesztet, különös dolog történt

Miután a tudósok kidolgozták az IQ teszteket, igencsak divatba jöttek ezek a felmérések. Rengeteg embernél megvizsgálták, hogyan teljesít, milyen magas az intelligenciája. Világszerte végeztek felméréseket. A tesztet elvégezték gyerekeken, felnőtteken, szegényeken, gazdagokon, városiakon, vidékieken, stb.

Volt olyan eset, amikor kifejezetten annak érdekében töltették ki a tesztet, hogy majd az összegzésnél megállapítsák, hogy a különböző embercsoportok hogyan teljesítenek. Próbáltak bőrszín szerint, vagy épp nemek szerint is különbséget tenni...

Sok esetben kifejezetten annak érdekében töltették ki a tesztet, hogy majd az összegzésnél megállapítsák, hogy a különböző népcsoportok milyen eredménnyel végeznek.

"Amikor egy kihalófélben lévő indiáncsoportra került a sor, különös dolog történt. 

Ahogy ők kézhez kapták a tesztet, elkezdték egymás közt megbeszélni. A felügyelő azonnal közbelépett:

-Hagyják abba! A tesztet nem szabad megbeszélni egymással és senki nem segíthet a másiknak! Mindenki csak magára számíthat! - harsogta fennhangon.

Erre az indiánok is nagyon dühösek lettek, és az egyikőjük felugrott és így kiáltott:

- Nem az a fontos, hogy én vagyok az okosabb vagy a testvérem! Csak az számít, hogy együtt mire vagyunk képesek!

Együtt, vagy egyedül? 

Föltehetjük ugyan a kérdést, de a mai önző világunkban már gyerekkorunktól kezdve arra nevelnek, hogy csak az egyéni teljesítmény számít. Az iskolában, a sportban, a munkában csak az számít, hogy ki a jobb, ügyesebb, okosabb, sikeresebb! Mindenki csak saját magával van elfoglalva, töltögeti a képeit a Facebookra, szelfizik, csak az a fontos számára, vele mi van. Érdemes elgondolkodni, hogy vajon ez mennyire visz minket előbbre? Az valóban fontos, hogy tisztában legyünk egyéni képességeinkkel, de Isten minket társas lénynek teremtett és Ideje lenne újra tudatosítani magunkban, mennyivel többre jutnánk, ha összefognánk.

Szükségünk van egymásra, mert csak csapatban tudunk igazán eredményesek lenni. Ehhez más erények szükségesek, melyek talán mai kultúránkban nem divatosak: alázat, önfegyelem, együttműködés, mások elismerése stb.

A versengés sokszor csak büszkeséget és szeretetlenséget hoz kapcsolatainkba! Nem kell mindenkinek 140-es IQ-val rendelkeznie, s nem kell másokkal megmérettetnie. Mert egymást segítve, közös megbeszélésekkel hatalmas dolgokra lehetünk képesek. Tanulhatunk az indiánoktól...

Mit mond a dal? "Egyedül nem megy, egyedül nem megy, Egyedül nem megy. Ha-ha-ha-ha!" 😀

Szeretettel

Szabó Marianna

 

Forrás:http://honlap.parokia.hu/lap/ifikaptar/hir/mutat/6969/