Oct. 12, 2016

A fa-terápia gyógyító ereje! –Hogyan öleljünk egy fát? - Melyiket válaszd?

Fa terápiák-Öleljünk fát!

Őseink egyértelműen hittek a fáktól kapott gyógyító, nyugtató, harmonizáló energiákban. A fákkal való kapcsolat gyógyító erejű is lehet, mivel az egyes fáknak különböző kisugárzásuk van, mindegyik másra használható. Az emberiség évezredek óta alkalmazza a fa-terápiát. Ehhez nem kell mást tennünk, mint felhasználnunk gyógyító kisugárzását. Ha nem használna, már bizonyára a feledés homályába veszett volna, ma már szinte senki nem tudna róla.

A fa-terápia civilizált világunkban sajnos feledésbe merült, pedig ősidők óta ismert volt.

(Így például az első sápadt arcúak igencsak nagy szemeket meresztettek a fákat ölelgető indiánok láttán, akik néhány perc múlva újult erővel mennek tovább...) Az indián a fát magával egyenrangú lénynek tekinti. Fát kidönteni némely törzsnél bűnnek számít. A fa számukra az istenek lakhelye A mi őseink is tudtak erről, ugyanúgy mint a rómaiak, a görögök és a kelták is.

A fák különleges gyógyítók hiszen a legtöbbjük már több száz évet megélt.

Mindegyik fának különböző kisugárzása van, mindegyik másra használható. Az emberi szervezet megérzi, hogy melyik számára az ideális fa. A pozitív földsugárzások különösen felerősítik a fák segítő erejét, például a Föld szívcsakrájánál, a Pilisben, vagy a szintén intenzív energiával bíró Bükkben – például Bükkszentkereszten. Ezeken a helyeken a fák energiaáramlása szorosan összekapcsolódhat az emberével, hogy így legyen annak segítségére.

A különféle vallásokban és mondákban a fa fontos szerepet játszik.

Az indián kultúra szerint is jó szellemek lakoztak a fákban. Azután az ő teremtéslegendájukban van az, hogy Isten nyilat lő kőrisbe, a sebből szivárgó vérből lett az ember.

Egyik írásban találtam, hogy Buddha állítólag fügefa alatt világosodott meg. Az ősmagyar mondák "égig érő fáról", "életfáról" szólnak. A hinduk szerint Visnu isten fügefa alatt született. A Biblia a "Tudás Fájáról" beszél, amely az Édenkertben nőtt. Ezért hiszem azt én is, hogy a fákban csakugyan gyógyító energia rejlik. Van néhány fa, amelyik mindenkire jó hatással lehet, de nem árt, ha tudod, hogy melyik a "te fád", vagyis melyik az, amelyik levezetheti a testedből a negatív energiát és feltölthet pozitívval. A közeli testi kapcsolat egy fával visszaadja az embernek az elvesztett energiáját. Feltölt, akár az áram az akkumulátort.

A fák energetikai tere április és október között a legerősebb.

Ha van otthon fád, vagy erdő közelében laksz, természetesen sokkal több alkalmad nyílik erre a sajátos terápiára. Ha teheted, naponta egyszer ölelj meg egy fát, vagy legalább dőlj a törzsének teljes testeddel. Ha ez nehézségbe ütközik, akkor oszd be az idődet úgy, hogy csak fél órácskát is, de hetente legalább kétszer-háromszor kerülj a neked kedvező fa közelébe. Egy-egy ilyen ölelő érintés időtartama minimum tíz, de inkább húsz percig tartson. Az sem teljesen mindegy, hogy milyen fát választasz. Ha csak teheted, szép megtermett, egészséges példányt szemelj ki. A göcsörtös, láthatóan beteg, össze-vissza nyesett vagy törött ágú koronával ne kísérletezz, mert azzal úgysem éred el a kívánt eredményt.

A terápia módja:

Öleld át a fatörzset, homlokodat támaszd neki, csukd be a szemed és próbáld meg érezni, ahogyan átveszi a tested a fa energiáját. Itt fizikai folyamatok zajlanak, a fa és a ember része a természetnek, tehát ami történik, az is természetes folyamat. Nem csupán a képzeletedben, hanem a valóságban is lejátszódik és elindul a gyógyulás. Tehát menj ki a természetbe, keresd fel a kedvenc fádat, öleld át, áramoljon át az energiája feléd.

Amikor lelkedet elönti a kétség és a fájdalom, fordulj a természethez segítségért. Sétálj a kedvenc parkodban, vagy a közeli erdőben, a lényeg, hogy a fák gyógyító energiái fonjanak körbe. Minimum egy óra a zöldben, és a fák elszívják negatív gondolataidat, és feltöltenek pozitív életérzésekkel. A fák valóban nagy erővel bírnak, légy nyitott, és meglátod, hogy milyen nagyszerű érzés frissülni a szabadban.

Melyiket válasszam?

A fa-terápiát évtizedek óta kutató német szakember, Manfred Himmel szerint az alaptézis: mindig a fa választ ki téged...

Mindenkinek más faj, más egyed segíthet, az emberi szervezet pedig megérzi, melyik számára az ideális fa. (Érdekesség egyébként, hogy reggel a koronában, este pedig a gyökerekben koncentrálódik a fa ereje.)

Az egyes nemzeteknek is megvannak a maguk fái (például az oroszoknak a nyír, a németeknek a hárs, magyarnak a tölgy.)

A klasszikus fa-terápia esetén válasszunk ki egy jól megtermett, idős, egészséges fát, amihez mindennap, de legalább hetente háromszor eljárunk, s 10-20 percig töltődünk a fa energiájával!

Így ölelkezzünk!...

Ha élvezni akarjuk egy fa jótékony kisugárzását, homlokunkat, mellkasunkat és hasunkat érintsük legalább öt percig a fatörzshöz! A bal kezünk felfelé, a jobb lefelé mutasson, majd forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és a lábunk is érinthesse a törzset!

TIPP: ha álmatlanság kínoz, akkor meztelen talpaddal érintsed a fa törzsét tíz percig! - Jobb, ha a fa energiáját nappal vesszük igénybe, mert esténként ez lesüllyed a gyökerekbe.

Vajon miért vonzódik az ember ennyire a fákhoz?

A mai tudomány is bebizonyította – csak a köztudatban nem terjedt el, megmagyarázhatatlan mivolta miatt, hogy a növények, fák megismerik az embert. Finom elektromos érzékelőket helyeztek a növényekre és figyelték milyen jeleket adnak, ha gondozzák, vagy bántalmazzák. A kísérlet viszont még a tudósokat is meglepte: a fa megjegyezte ki bántja, és ki ápolja, és ha megjelent a személy a fa már reagált is! A fa megismerte bántalmazóját, gondozóját.

Nemrégen még megmosolyogtuk a régi civilizációk tudását, és az indián ősök szelleme csak mesének babonának tűnt, mára viszont egyre többen fogadják el, hogy az ember, halála után is él, akár segíthet is fiainak. Az érzékenyebb, szenzibilisebb emberek ma is érzik, amit az ősi népek: A fáknak lelkük, szellemük van. Képesek szeretet adni-fogadni, sőt akár gyógyítani is.

A fákkal való kommunikáció tudománya feledésbe merült és a fák nyelvét a modern kor embere már nem érti. De talán itt az ideje, hogy újra beszéljük a fák nyelvét, és tanuljunk, gyógyuljunk a fáktól. Összekötik az eget a Földdel. Bölcs, szeretettel teli lények és örömmel segítenek az emberen. Ha kimész az erdőbe, vagy csak megérintesz egy fát, érzed: a fáktól az ember élete jobb!

A régi korok nagy bölcsei kérdéseket intéztek a fákhoz és válaszokat is kaptak. Miért ne tehetné ezt meg a mai kor embere, akinek nagyobb szüksége van az ősi bölcsességekre, mint valaha! Ezért az egyik legősibb és minden bizonnyal legegyszerűbb energetikai módszer: megölelni egy fát. A fák ugyanis igen erős pozitív aurával rendelkeznek, amellyel képesek kitisztítani, feltölteni az emberi energiamezőt is. Bár minden fa hatása egyaránt pozitív, vannak fajták, amelyek előszeretettel „oldanak meg" emberi problémákat!

A fagyógyászat igen kellemes eljárás. Természetesen nem szabad azt hinni, hogy a betegség megszűnik, mert félóra hosszat a fa alatt üldögéltünk. A fa gyógyereje ajándék annak, aki kényszer nélkül meg tud nyílni előtte. A lényeg az, hogy a fákat ugyanolyan élőlénynek tekintsük, mint amilyenek mi vagyunk, és tudatosítsuk magunkban, hogy kölcsönösen függünk egymástól. Gondozhatjuk, de ki is vághatjuk a fákat, ugyanakkor ők jelentik számunkra az éltető levegőt és a friss, nyugtató, zöld harmóniát, amely gazdaggá teszi bolygónkat.

Sétáljunk sokat parkokban, erdőkben, arborétumokban, és szívjuk magunkba a kristálytiszta, hűs levegőt. Gondolatban köszönjünk az öreg fáknak, és mondjunk nekik hálát azért, hogy megtisztítják a levegőket. Ha úgy érezzük, hogy jól esne, simítsuk végig a törzsüket, vagy öleljük át néhány percre kérges törzsüket. Meglátjuk majd, mekkora energiával töltenek fel bennünket! A fákkal való kapcsolat gyógyító erejű is lehet, mivel az egyes fáknak különböző kisugárzásuk van, mindegyik másra használható. Ehhez nem kell mást tennünk, mint felhasználnunk gyógyító kisugárzását. A fagyógyászat segítséget nyújthat fejfájás, migrén, lehangoltság vagy túlhajszoltság esetén is, és egy órás erdei séta után elkezd helyreállni a test-szellem-lélek egyensúlya.