Mar. 16, 2019

 

A férjemmel, sokszor megfigyeltük, hogy a váratlan mosolynál semmi sem tudja jobban kibillenteni az embert lelki egyensúlyából. Most már sportot űzünk belőle, hogy amikor kedvesen mosolyogva szólítunk meg egy morcos hivatalnokot, vagy egy ügyintézőt, vajon képesek vagyunk e mosolyt csalni az arcára? Először van aki furcsán értetlenkedve néz ránk, majd kis idő múlva meglágyul, és visszamosolyog. Ugyanígy, ha a boltban, a piacon arcodon széles mosollyal szólítod meg az eladót, könnyen meglehet, hogy szebb árut kapsz, gyorsabban és szívesebben szolgál ki.

A mosoly csodákra képes!

Ahogyan neked is szimpatikusabb egy derűs, elégedett ember, úgy te is az leszel. Ha valaki rád mosolyog, neked is jobb lesz a kedved, jobban érzed magad tőle. Ha a társad reggel mosollyal ébreszt, vagy búcsúzik tőled, este mosollyal fogad, egyből feldob, feledteti veled a napi csip-csup dolgokat, és ami a legjobb, ettől egész nap boldognak kiegyensúlyozottnak érzed magad.

A problémák megoldásában is sokat segít, ha mosolyogsz, mert bizalmat ébreszt és oldja a felek közötti távolságot. Ha nincs is jókedved (ami bármikor, bárkivel megeshet, teljesen természetes), akkor is jót tesz a lelkednek. Próbáld ki, hogy mosolyogsz, még akkor is, ha amúgy nincs okod rá. Egy idő múlva észreveszed, hogy enyhül a borús kedved. Növeli az önbizalmat és jókedvűvé tesz. Az agy képes visszafordítani a rosszkedvet. A mosolygás hatására endorfin, vagyis boldogsághormon termelődik, és ettől jókedved lesz.

Kicsit utána néztem, hogy mit mondanak a kutatási eredmények a mosoly erejéről?

„Andrew Newberg tudós következtetése szerint "a mosoly a legtöbb pozitív érzelem szimbóluma.” Leo Widrich kutatása a mosolygás tanulhatóságára irányult, mert egy tanára arra buzdította, tanuljon meg többet mosolyogni. Ezért kezdte el kutatni a mosoly erejét. Sok évig gyakorolta tükör előtt a mosolygást, amitől zavarban is volt, sőt akadtak olyan pillanatok is, mikor kételkedett a mosolygás tanulhatóságában. Ám, a kutatás eredménye igazolja, milyen erős hatást lehet kiváltani egy kis mosollyal.

A kutató először a mosolygás tudományát vizsgálta meg, vagyis azt, hogy mi történik az agyban mosolygáskor. „A mosolygás stimulálja az agy jutalmazó mechanizmusait oly módon, hogy még az örömforrásnak tekintett csokoládé sem tud vetekedni vele”. Vagyis amikor az agyunk jól érzi magát, mosolygunk, és ha mosolygunk, az agyunk jól érzi magát. Tudósok legújabb kutatása szerint a „mosolygás olyan stimulációt hajt végre, mintha törvényesen kapnánk 16 000 fontot készpénzben”.

A mosolygás még az egészségre is hatással van.

A legutóbbi vizsgálatok szerint a mosoly csökkenti a stresszt, valamint testünket és lelkünket is kipihentnek, felfrissültnek érezzük tőle.

Utolsó tényként a mosolyról azt lehet elmondani, hogy a nők többet mosolyognak, mint a férfiak.

LaFrance azt állapította meg, hogy sokkal több női mosoly van, mint férfi. A magyarázat nem csak abban a lehetőségben rejlik, hogy az ő életük boldogabb, hanem abban a társadalmilag sokkal elfogadhatóbb tényben, hogy a nők többet mosolyognak és valószínűleg ehhez a képhez igazodnak. Fontos még megjegyezni, hogy általában a nők sokkal jobban figyelnek beszélgető partnerük hangjára és arcára, mint a férfiak, ezért a nők nagyobb valószínűséggel tudják megmondani a különbséget érzett és hamis mosoly között. Lehetséges, hogy ez is befolyásolja a mosolyuk mennyiségét.

A kutatás legfontosabb eredménye, hogy a mosolygást meg lehet, vagy újra meg lehet tanulni.

Ez azért is jó hír, mert sokan az idő múlásával elfelejtik, hogyan kell valóban mosolyogni. A mosolygás határozottan több, mint izmok összehúzódása az arcon, bizonyítottan hatása és ereje van.

Ehhez kapcsolódóan Teréz anya is azt állította, „sohasem fogjuk megtudni mindazt a jót, amit egy egyszerű mosoly tehet”.          

Reggelente, kezdd a napot mosollyal!

Állj a tükör elé, és bíztasd magad egy mosollyal. Folytasd a nap folyamán, és másokat is ajándékozz meg egy mosollyal. Kipróbálhatod azt is, hogy a fogad közé teszel egy ceruzát, ott tartod, ami eleve rákényszerít, hogy mosolyogj! Olyan ritka sajnos manapság a mosolygó arc, pedig mindenkinek jót tesz: annak is, aki adja, annak is, aki kapja. És igazán nem kerül semmibe. A recept egyszerű!

 "Mosolyogj, mert a mosoly az a kulcs, amely valamennyi ember szívének zárját nyitja." (Anthony J. D'Angelo)

Szabó Marianna

 

 

 

 

 

Mar. 2, 2019

 A bocsánatkérés tanulható 

A miért nem tudunk bocsánatot kérni írásunk folytatásaként bemutatunk néhány technikát amivel megkönnyítheted saját és mások életétét is! Azt gondolom ez a téma mindenkit érint, legyen  öreg, vagy akár fiatal, hiszen hosszú távú jó kapcsolat nem létezhet bocsánatkérés és megbocsátás nélkül.

Egy - egy vita, veszekedés hevében nagyon vegyes érzelmeink lehetnek. Egyszerre vagyunk sértettek, dühösek, szomorúak, érezzük magunkat megalázottnak, vagy éppen győztesnek. Az írásunkban végigvesszük az öt bocsánatkérő nyelvet, melynek segítségével rendkívül sokat tehetünk szeretteink és embertársainkkal való kapcsolatunkért, és persze saját magunkért.

Amikor megbántunk valakit,  automatikusan előidézzük benne a bocsánatkérés és megbocsátás iránti vágyat. Ennek oka, hogy érvényt akarunk szerezni az igazágnak. Amikor elmarad a várt bocsánatkérés, haragot és megbántottságot érzünk, mely végső soron megtöri a kapcsolatot. Ha végleg elmarad a bocsánatkérés, akkor hadat üzenünk, melynek következményei súlyosak, lehet törvény általi (válóper)  a vége, vagy végső elkeseredésünkben, egyéni bosszú.

A családi és házassági tanácsadó szerzőpár, Gary Chapman és Jennifer Thomas arra a meggyőződésre jutott, hogy kapcsolataink összeomlása nagymértékben függ attól, hogy nem tudunk bocsánatot kérni. Érdekes kutatási adat, hogy a házaspárok háromnegyede más nyelven beszél bocsánatkérés esetén. Álljon itt néhány gyakorlati tanács, mely segíthet megfejteni embertársaink bocsánatkérő nyelvét, és ezzel sok fájdalmas párbeszédtől kímél meg minket.

Első nyelv, fájdalmunk kifejezése: „sajnálom”.

A „sajnálom” kifejezés mögött az áll, hogy kimutatjuk a sértett félnek bűntudatunkat, szégyenünket és fájdalmunkat, amiért megbántottuk. Ennek kifejezésével bizonyítjuk, hogy részt vállalunk fájdalmában, melyet mi okoztunk. A „sajnálom”, bűvös szó, ami képes helyreállítani a bizalmat. Figyeljünk, hogy a testbeszédünk (pl. ölelés, szemébe nézés, érintés) legyen őszinte, összhangban azzal, amit mondunk.

De mitől lesz hiteles a bocsánatkérés? Az egyik kulcsa a megbánás kimutatása, és hogy ki tudjuk mondani a varázsszót: “sajnálom”. A másik az őszinteség, ami ilyenkor elindítja a másikban a megbocsátás folyamatát, ezért nagyon fontos, hogy saját szavainkkal, hitelesen kérjünk bocsánatot. Vagyis ha például türelmetlen voltam egy helyzetben és lekezelően vagy minősítve szóltam a páromhoz, ő akkor fog tudni megbocsátani nekem ha én a következőket fogom elmondani a bocsánatkérésemben:

“Sajnálom, hogy a türelmetlenségem miatt indulatossá váltam, és lekezelően beszéltem veled. Tudom, hogy ezzel a megalázottság érzését élted át, és nagyon megbántottalak , őszintén sajnálom.”  Sok esetben, levélben is hatásos bocsánatot kérni.

A valódi bocsánatkérést soha nem követheti a "DE" szócska! A valódi bocsánatkérés mellőzi a kifogásokat, mivel a hibáztatás tönkreteszi a bocsánatkérést és a hitelességet.

Második nyelv, a felelősség vállalása: „hibáztam”.

Sok ember számára az őszinte bocsánatkérés annyi, mint kimondani “hibáztam”, vagy valami ehhez hasonló felelősségvállalást kifejező jelző. Gondoljunk csak azokra a helyzetekre, amikor hírességek, celebek nyíltan beismerik, hogy hibáztak, sokkal elnézőbbek velük az emberek egy ilyen beismerés után. Még a legjobb párkapcsolatban is előfordul, hogy időnként megsértik, megbántják egymást a felek. Ha ezek elhatalmasodnak sok sértő, minősítő megjegyzés, agresszív kirohanások mind rombolják a kapcsolatot. Alapvetően ezeket a helyzeteket könnyen és gyorsan lehetne kezelni és elrendezni, ha képesek lennének az indokok és magyarázatok gyártása helyett felelősséget vállalni, és kimondani, hogy “bocsánat hibáztam.” Kimondani azt, hogy tévedtem, hibáztam a személyiség fejlődésnek egy lépése, azt is mondhatnám a siker felé vezető út. 

Harmadik nyelv, kárpótlás: „mivel tehetném jóvá a történteket?”

A kártérítés az emberi lélek jogos igénye. A magánszférában a jóvátétel iránti igény a szeretetigénnyel függ össze. Ebben az esetben a legfontosabb, hogy biztosítsuk szeretetünkről társunkat.

Leghatékonyabb formák a kártérítésre:

“Mivel kárpótolhatnám az általam okozott veszteséget?”

“Úgy érzem, a sajnálom most kevés. Szeretném jóvátenni a hibámat. Mit szeretnél, mit tegyek?”

“Tudom, hogy most vezekelnem kell, hogy jóvátegyem ezt. Mit javasolsz?”

Negyedik nyelv, őszinte megbánás: „ígérem, nem fordul elő többé”.

Aki sokszor okoz fájdalmat, az egyszer – remélhetőleg – el fog jutni a változtatás igényéig. Szavakkal is meg kell erősíteni, hogy mi a szándéka. Jó, ha elmondja, mit érez, ezzel alátámasztja, hogy valóban meg akarja változtatni viselkedését. Dolgozzon ki tervet a változásra – akár írásba adva. Ha újra elköveti a hibát, akkor a legjobb gyorsan szóba hoznia témát, és frissiben bocsánatot kérni.

Pár példa, hogyan használd:

“Hogyan fejezhetném ki magam a legközelebb úgy, hogy az ne legyen bántó számodra?”

“Tudom, hogy a viselkedésem elfogadhatatlan. Szerinted miben kellene változnom, hogy javítsa a helyzeten?”

“Sajnálom, nem szeretném én sem, hogy még egyszer ez megismétlődjön. Mindenre nyitott vagyok, hogy ezt megszüntessem. Mit javasolsz, miben változzak?”

Ötödik nyelv, a megbocsátás kérése: „meg tudnál bocsátani?”.

A bocsánatkérésnek nagyon fontos jelentősége van egy párkapcsolatban, ugyanis a bocsánatkéréssel fejezzük ki azt, hogy a helyére szeretnénk állítani a kapcsolatunkat, a sérülés előtti állapotba. Kifejezzük továbbá még azt is, hogy rájöttünk, helytelenül viselkedtünk, és hogy ártottunk a másiknak. Azt is jelenti, hogy a kapcsolatunk jövőjét hajlandóak vagyunk a másik kezébe adni, ezzel a mondattal tudjuk mindezt leginkább kifejezni: “Meg tudsz nekem bocsátani?”

Mégis nagyon kevés alkalommal élünk, vagy használjuk ezt a bocsánatkérő nyelvet. Vajon mi lehet ennek az oka? Mitől félünk ezt megtenni?

Az első ok: félelem a hatalomvesztéstől. Ez azt jelenti, hogy tudatalattinknak kellemetlen a kontroll átadása, és ettől nehéz a bocsánatát kérni a másiknak.

Második ok: félelem a visszautasítástól. Amikor a másikra bízzuk az életünket, akkor a döntésében benne lehet az is, hogy elutasít vagy nemet mond nekünk.

Harmadik ok: félelem a bukástól. Aki fél a kudarctól, annak az, hogy elfogadja hibázott, olyan mintha kudarcot vallott volna, erkölcsileg csődöt mondana.

A bocsánatkérés módja minden személynél más és más, de többnyire az alább felsorolt nyelvek valamelyikét használják az emberek. Ezek a nyelvek egymástól függetlenül is működnek, mindenki más árnyalatokkal használja őket, de a lényeg, hogy megtanuljuk partnerünk elsődleges bocsánatkérő nyelvét, és azt használjuk. Különleges és épületes családi program lehet az is, ha otthon, a nagyobbacska gyerekkel együtt kinyomozzuk egymás bocsánatkérő nyelvét. Szerencsés az a gyermek, akit szülei korán megtanítanak bocsánatot kérni. Fontos, hogy a szülő is tudjon gyermekétől bocsánatot kérni, ha megbántotta. Higgyük el, nem leszünk kevesebbek, sőt ezzel életre szóló jó példát mutatunk neki és nem fogja méltóság alulinak tekinteni a bocsánatkérést.

Ahogy egy régi kínai közmondás tartja: „Ha meghajolsz, hajolj meg jó mélyen!”

Szeretettel

Szabó Marianna

 

Forrás: Az írás Gary Chapman & Jennifer Thomas: Ha nem elég a sajnálom – A bocsánatkérés öt nyelve c. könyv alapján készült

Mar. 1, 2017

Ki nem szeret a vízen feküdni és becsukott szemmel élvezni a hullámok ringatását? Ki nem szeret gyönyörködni egy csepp vízben, amint végig szalad a pohár oldalán? A víz már a legelső emlékeink között ott van: körül vesz minket édesanyánk pocakjában és nyugtatóan védelmezően hat ránk. Nem véletlen, hogy a víz eleme az, ami oldja az érzelmi blokkjainkat és hatására megnyugszunk - akár isszuk akár fürdünk benne.

Földünk kétharmadát víz borítja ugyan úgy a testünk kétharmada is víz. A víz az élet forrása, nélküle semmi nem létezhet. Szerkezeténél fogva képes különböző frekvenciákon információt tárolni, lehet ez akár egy érzelem is. Nem tesz különbséget, építő vagy romboló információ között, csak a struktúráját változtatja. Mint egy „fekete doboz” tanúja a környezetének. Kristályképe aszerint változik, hogy milyen rezgés, azaz energia vagyis milyen információ hat rá.

Negatív közegben, ami lehet harag, veszekedés negatív gondolkodás, elmosódott, sötét a kristálykép. Pozitív közegben, ahol boldogság, szeretet érezhető, határozott gyönyörű formákat ad. Két különböző helyről származó víz képe is más. A csodatévő helyek vize megőrzi azt az információt, azt a magas rezgést aminek tanúja volt. A magas rezgés emeli fel az alacsonyat, ezért okozza ezeknek a helyeknek a vize a gyógyulást. Bekerülve a szervezetünkben ez az információ eljut minden sejtünkhöz és „átkódolja” azt. Minden pozitív energia az életigenlést harsogja és minden negatív a széttöredezést. Vérünk 90%-a víz. Ha orvoshoz fordulunk bármilyen problémával - általában először a laborba küldenek minket vérvételre, mert vérünkben van a legtöbb információ rólunk. Már a középkori boszorkányok is vért használtak a szerelmi varázsláshoz, hogy mágikusan összekössék az embereket.

Az információ, ami kívülről hat ránk, átrezgi egész testünket. Ennél még fontosabb az, amit mi gondolunk és érzünk, mert minél többet gondolunk valamire vagy áraszt el egyfajta érzés, annál jobban beépül sejtjeinkbe. Ezért igyekezzünk pozitív gondolatokat gondolni és szeretettel gondolni magunkra, mert 70% -ban víz vagyunk. Ne felejtsük el, a víz nem ítélkezik - azzá válik, ami hat rá! Ugyanakkor ez egy örömhír is, hiszen akkor tudatosan információt tudunk bevinni saját testünkbe. Bármit hiányolsz magadban, legyen az önbecsülés, béke, szeretet, bőség, boldogság, pénz, egészség…

Az információ bevihető! A módszer rendkívül egyszerű:

 A víz progamozása:

Használhatsz ásványvizet, lehetőleg szénsav menteset, de a legjobb a forrásvíz!  A legegyszerűbb, ha ráírod az üvegre, amit programozni szeretnél, de ha még biztosabb akarsz lenni a dolgodban, helyezd rá a kezed és koncentrálj. Képzeld el, amit szeretnél és érezd is át, mintha már a tiéd lenne, majd a szíveden keresztül sugározd bele ezt az érzést a vízbe. Ezek után nincs más dolgod, mint meginni a vizet. Ezt a programozást ismételheted addig, amíg át nem íródik benned az információ.  Aki ismeri a Grabovoj féle tanítást, az ráírhatja azt a számsort is, amin változtatni szeretne. Pl. egészség visszaállítása: 8888488888

A hitetleneknek vagy a kísérletező kedvű embereknek ajánlom a következőt:

Három edényben 1-1 evőkanál rizst lepjünk el 1-1 dl vízzel, az első oldalára írjuk rá szeretlek, a másodikéra írjuk, hogy gyűlöllek és a harmadikra ne írjunk semmit. Az edény falán lévő írásokat, fordítsuk a fal felé, hogy ne is lássuk. Majd két hétig hagyjuk az edényeket. Két hét után nézzük meg, mi történt! Kíváncsian várom a kísérletek eredményét!

Szeretettel

Szabó Marianna

Itt megtalálod Grabovoj fontosabb gyógyító és életvezető számsorait!

Shttp://www.eletviraga.com/427407697/4363511/posting/grigorij-petrovics-grabovoj-sz%C3%A1msorok-a-szervezet-helyre%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s%C3%A1hoz

 

Nov. 15, 2016

Olyan családban nőttem fel, ahol az emberek az érzelmeiket magukban tartották. Úgy éreztem, szégyenkeznem kell amiatt, hogy rendkívüli érzékenységgel vagyok megáldva, de az évek során megtanultam azt is, hogy van néhány csodás és hihetetlen dolog, ami ezzel együtt jár!

Talán, minket, érzékeny embereket jobban megvisel a fájdalom, de intenzívebben éljük meg az örömöt és a boldogságot is! És természetesen magunkba szívjuk és nyitottabbak vagyunk a szép és jó, de a rossz és kellemetlen dolgok számára is. Igen nagy bátorság érzékeny embernek maradni és szolgálni másokat mintsem észrevennéd azt. Nagyon sok hasonló ember él közöttünk, a népesség kb. 15-20%-a rendelkezik ilyen tulajdonságokkal.

Fogadj be hát mindent, ami ezzel a képességeddel együtt jár, éld meg őket, hiszen sokkal mélyebb érzéseket tudhatsz magadénak, mint amit valaha is egy könnyfakasztó film kiválthatna belőled…

Íme, a 8 tipikus jellemvonás:

1.Különösen megérint más emberek érzelmi állapota is

Könnyen észreveszed, ha valaki problémákkal küszködik, még ha titkolni is próbálja azt. Nos, ez majdnem egy szuperhős képességeivel vetekszik. Azonban ezzel rengeteget segítesz az embereknek, képes megnyílni azáltal, hogy szembesíted őket valós érzéseikkel.

Erre egy átlagos ember nem is képes. Te viszont igen. Ettől válsz egyedivé és különlegessé a barátaid körében is.

2.Érzékenyen reagálsz a körülötted lévő dolgokra is

Ha valami veszély leselkedik a környezetben, te vagy valószínűleg az első, aki ezt érzékeli. Érzed, hogy egész idő alatt „valami van körülötted”, valami nyomasztó, és folyamatosan arra vagy hangolva, mi is történik körülötted. Olyan dolgokat veszel észre, amiket mások nem, úgymint: egy apró katicabogár éppen a virág szárán kapaszkodik fölfelé, vagy egy-egy különleges pillanatot két ember között. Rengeteg csodálatos dolognak lehetsz tanúja érzékenységed által a világon, amint meglátod, milyen csodás és összetett is az!

3. A kritika építő jelleggel hat rád, fejlődésre ösztönöz!

A különösen érzékeny emberek természetükből fakadóan jóindulatúak. Ami azt jelenti, hogy a kritika pontosan építi őket, és égető vággyal, valóban változtatni akarnak.

Nem könnyű egy érzékeny embernek feldolgozni, hogy valamit nem helyesen csinált meg. Ez gyakran motiváció is arra, hogy hagyj fel az olyan tevékenységeket, amelyekkel megsérthetsz valakit. Mivel rugalmas vagy, így könnyebb fejlődnöd a téged ért, negatív visszacsatolásokra alapozva.

4.Minden érzelmet mélyen élsz meg

Amíg eme tulajdonság birtokában sokkal gyakrabban érzed magad rosszul, nézd azonban a jó oldalát: Megvan a csodás dolgok érzékeléséhez való képességed. Mindig a teknősbéka és a páncélja példázatát szoktam felhozni. Kiválóan ellenáll és kizárja a veszélyes dolgokat a páncéllal, de ugyanakkor elbújik a jó dolgok elől is. Nos, egyrészről végtelen örömet, boldogságot és békét érzel. Változtatni ezen már nem tudsz, de érezni igen, szóval ne hagyd figyelmen kívül az érzelmeidet. Ha szomorú vagy, engedd meg magadnak, és add ki magadból. Ha boldog vagy, nevess, amíg meg nem fájdul a hasad J Semmiféle káros mellékhatása nincs annak (itt konkrét betegségre gondolok), ha ilyen érzelmi beállítottságú ember vagy!

5.Kiváló modorral rendelkezel

Az érzékeny emberek ismerik ezt a két varázs szót: kérem és köszönöm….azért mert ez igen sokat jelent a számukra. Ez egy csodálatos tulajdonság. A köszönöm és a kérem minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is. Ez a két érzés képes tengereket szétválasztani, hegyeket megmozgatni, és csodákat véghezvinni.

6.Kreatív gondolataid és ötleteid vannak

A különösen érzékeny emberek igen magasan fejlett érzékekkel rendelkeznek, nagyra becsülik a zene, kultúra és egyéb művészetek értékeit. Minden bizonnyal téged is igen mélyen érintenek- és mozdítanak meg ezek az alkotások, és mondanivalóik, sőt gyakran te saját magad is valamilyen kreatív úton tudod kifejezni önmagad.

7.Szorosan összekapcsolódsz az érzelmeiddel

Olyan ez, mint egy szimbiózis. Mint minden ilyen különleges képességű ember, hagyod, hogy az érzelmeid azt tükrözzék, amit a lelked mélyén érzel. Mélyebben megvizsgálva: ez stresszoldó hatású, enyhíti a szorongást is amint kimutatod mi is van „legbelül” valójában.

Sosem tekinthető gyengeségnek, sőt, inkább bátorságnak, szembenézni az érzelmeiddel és törődni azokkal. Lehet, néhányan elítélnek majd, mert nyilvánosság előtt is képes vagy sírni…Hiszen kényelmetlenül érzik magunkat ezek az emberek, amiért olyanra vagy képes,amiről csak álmodni merészelnek…

8.Megérzel dolgokat!

Egy hirtelen ránk törő lelkiismeret-furdalás vagy magányérzet, megmagyarázhatatlan eufória, vagy éppen ok nélküli megnyugvás. Azok a megérzések is ebbe a körbe tartoznak, amikor megsejtjük, hogy valamelyik szerettünket baj érte vagy veszélyben van, ha önkéntelenül akkor hívunk fel valakit, amikor mondanivalója van számunkra, ha akkor futunk össze valakivel az utcán, amikor picivel korábban gondoltunk rá.

Mind-mind példa az érzékenységre.Ha meggondoljuk, mindannyiunknak lehetett már ilyen élménye, csak nem tudta visszafejteni a kialakulásának okát.

Összefoglalva: fogadd hát el érzékeny mivoltod, tudom, ez nem kevés bátorságot kíván, és légy büszke erre a természetes magától értetődő tulajdonságodra! Ez nem gyengeség! Sőt!

Megtagadni önmagad, azt, aki valójában vagy, csupán bonyolultabbá teszi az életed. Magadban tartani az érzelmeid pedig, szinte lehetetlen… Sírj, amikor úgy érzed, nevess, amennyit jól esik, és légy az, aki valójában Te vagy!

Szeretettel

Életfestők (SZM)

 

"10 TANÁCS Hogy fényed és békéd tudd a világra sugározni!

1.Higgy magadban és bízz a megérzéseidben!

Soha ne higgy annak, aki be akarja bizonyítani, nem jól érzed a dolgokat. Érzéseid tiszták, és tökéletesen működnek. Kövesd őket és feltétel nélkül bízz meg bennük.

2.Napi szinten foglalkozz magaddal.

 Meditálj, sétálj a szabadban, végezz energetikai tisztítást magadon. Gyakran tölts időt egyedül és töltődj fel. Néha keress fel egy-egy szakembert, aki speciális tisztítást végez rajtad.

3.Védd magad!

Alakítsd ki saját védelmi vonalad, amin nem tud, csak a tiszta szeretet áthatolni. Ha durva környezetbe mész pl.: temető, bevásárló központ midig „kapcsold be” védelmi rendszeredet. Ha angyalokban hiszel, akkor őket kérd a védelmedre, ha az aurád feltöltése a számodra elfogadható, akkor alkalmazd azt. Ha úgy képzeled, hogy 3 oroszlán tudja csak védelmed biztosítani- hívd őket. Minden a Te hitrendszereden múlik. Hogyan érzed energetikai biztonságban magad…

4.Ha negatív emberekkel találkozol, ne magadban keresd a hibát: ne feszegesd tűrő képességed határait: iktasd ki őket az életedből.

5.Tudatosítsd magadban: nem selejt vagy, nem túl érzékeny. Képességed egy adomány, amely áldásokat hoz majd a világba.

6.Figyelj magadra!

Legyél tudatos: vedd körbe magad békés, igaz szívű emberekkel, fogyassz ellenőrzött helyről származó élelmiszereket, melyek tiszta rezgéssel bírnak, sportolj és erősítsd fizikai testedet. Kerüld a lehúzó médiát és a durva, erőszakos filmeket!

7.Ami nem a tiéd, ne cipeld!

Ha valaki elmeséli a problémáját, maradj külső szemlélő és ne akard megmenteni. Ne engedd meg neki, hogy rád pakolja a terheit. Más egy problémát megosztani valakivel, elmesélni egy állapotot és más valakire rápakolni a terheket és tőle várni a megoldást. Ha tudsz segíteni, tedd meg, de ne engedd, hogy bárki is elvárja a segítséged. A segítséget azért add, mert tiszta szívből jön. Ne nyomás hatására cselekedj.

8.Jelöld ki a határaid!

Tanulj meg NEM-et mondani mindenre, ami nem jó neked, ami lehúz, ami csak az energiádat szívja.

9.Szeresd magad!

Állj magadnak az első helyen. Ha valakinek valamit teszel, vagy adsz, az csak akkor ér valamit, ha békés szívvel teszed. Ami neked nem komfortos, és kárt tesz, ne tedd meg. Akkor sem, ha a másiknak ettől látszólag jobb lesz. Hidd el, ezzel nem ültetsz el jó dolgokat. És több negatív utóhatása lesz a dolognak, mint gondolnád.

10. Legyél hálás!

Képességed, ha jól használod: ajándék. Érzékenységed könnyebben kijelöli az utat, merre menj. Keresd azt, amiben békéd van és örömmel tölti el lelkedet. Légy hálás érte a Jóistennek, hogy ilyen erős és megbízható receptorokat adott." A 10 tanács :(Sándor Judit joportal.hu) Köszönjük!