Nov. 15, 2016

8 jele annak, hogy rendkívüli érzékenységgel vagy megáldva – 10 tanács, hogy jobban tudd kezelni

Olyan családban nőttem fel, ahol az emberek az érzelmeiket magukban tartották. Úgy éreztem, szégyenkeznem kell amiatt, hogy rendkívüli érzékenységgel vagyok megáldva, de az évek során megtanultam azt is, hogy van néhány csodás és hihetetlen dolog, ami ezzel együtt jár!

Talán, minket, érzékeny embereket jobban megvisel a fájdalom, de intenzívebben éljük meg az örömöt és a boldogságot is! És természetesen magunkba szívjuk és nyitottabbak vagyunk a szép és jó, de a rossz és kellemetlen dolgok számára is. Igen nagy bátorság érzékeny embernek maradni és szolgálni másokat mintsem észrevennéd azt. Nagyon sok hasonló ember él közöttünk, a népesség kb. 15-20%-a rendelkezik ilyen tulajdonságokkal.

Fogadj be hát mindent, ami ezzel a képességeddel együtt jár, éld meg őket, hiszen sokkal mélyebb érzéseket tudhatsz magadénak, mint amit valaha is egy könnyfakasztó film kiválthatna belőled…

Íme, a 8 tipikus jellemvonás:

1.Különösen megérint más emberek érzelmi állapota is

Könnyen észreveszed, ha valaki problémákkal küszködik, még ha titkolni is próbálja azt. Nos, ez majdnem egy szuperhős képességeivel vetekszik. Azonban ezzel rengeteget segítesz az embereknek, képes megnyílni azáltal, hogy szembesíted őket valós érzéseikkel.

Erre egy átlagos ember nem is képes. Te viszont igen. Ettől válsz egyedivé és különlegessé a barátaid körében is.

2.Érzékenyen reagálsz a körülötted lévő dolgokra is

Ha valami veszély leselkedik a környezetben, te vagy valószínűleg az első, aki ezt érzékeli. Érzed, hogy egész idő alatt „valami van körülötted”, valami nyomasztó, és folyamatosan arra vagy hangolva, mi is történik körülötted. Olyan dolgokat veszel észre, amiket mások nem, úgymint: egy apró katicabogár éppen a virág szárán kapaszkodik fölfelé, vagy egy-egy különleges pillanatot két ember között. Rengeteg csodálatos dolognak lehetsz tanúja érzékenységed által a világon, amint meglátod, milyen csodás és összetett is az!

3. A kritika építő jelleggel hat rád, fejlődésre ösztönöz!

A különösen érzékeny emberek természetükből fakadóan jóindulatúak. Ami azt jelenti, hogy a kritika pontosan építi őket, és égető vággyal, valóban változtatni akarnak.

Nem könnyű egy érzékeny embernek feldolgozni, hogy valamit nem helyesen csinált meg. Ez gyakran motiváció is arra, hogy hagyj fel az olyan tevékenységeket, amelyekkel megsérthetsz valakit. Mivel rugalmas vagy, így könnyebb fejlődnöd a téged ért, negatív visszacsatolásokra alapozva.

4.Minden érzelmet mélyen élsz meg

Amíg eme tulajdonság birtokában sokkal gyakrabban érzed magad rosszul, nézd azonban a jó oldalát: Megvan a csodás dolgok érzékeléséhez való képességed. Mindig a teknősbéka és a páncélja példázatát szoktam felhozni. Kiválóan ellenáll és kizárja a veszélyes dolgokat a páncéllal, de ugyanakkor elbújik a jó dolgok elől is. Nos, egyrészről végtelen örömet, boldogságot és békét érzel. Változtatni ezen már nem tudsz, de érezni igen, szóval ne hagyd figyelmen kívül az érzelmeidet. Ha szomorú vagy, engedd meg magadnak, és add ki magadból. Ha boldog vagy, nevess, amíg meg nem fájdul a hasad J Semmiféle káros mellékhatása nincs annak (itt konkrét betegségre gondolok), ha ilyen érzelmi beállítottságú ember vagy!

5.Kiváló modorral rendelkezel

Az érzékeny emberek ismerik ezt a két varázs szót: kérem és köszönöm….azért mert ez igen sokat jelent a számukra. Ez egy csodálatos tulajdonság. A köszönöm és a kérem minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is. Ez a két érzés képes tengereket szétválasztani, hegyeket megmozgatni, és csodákat véghezvinni.

6.Kreatív gondolataid és ötleteid vannak

A különösen érzékeny emberek igen magasan fejlett érzékekkel rendelkeznek, nagyra becsülik a zene, kultúra és egyéb művészetek értékeit. Minden bizonnyal téged is igen mélyen érintenek- és mozdítanak meg ezek az alkotások, és mondanivalóik, sőt gyakran te saját magad is valamilyen kreatív úton tudod kifejezni önmagad.

7.Szorosan összekapcsolódsz az érzelmeiddel

Olyan ez, mint egy szimbiózis. Mint minden ilyen különleges képességű ember, hagyod, hogy az érzelmeid azt tükrözzék, amit a lelked mélyén érzel. Mélyebben megvizsgálva: ez stresszoldó hatású, enyhíti a szorongást is amint kimutatod mi is van „legbelül” valójában.

Sosem tekinthető gyengeségnek, sőt, inkább bátorságnak, szembenézni az érzelmeiddel és törődni azokkal. Lehet, néhányan elítélnek majd, mert nyilvánosság előtt is képes vagy sírni…Hiszen kényelmetlenül érzik magunkat ezek az emberek, amiért olyanra vagy képes,amiről csak álmodni merészelnek…

8.Megérzel dolgokat!

Egy hirtelen ránk törő lelkiismeret-furdalás vagy magányérzet, megmagyarázhatatlan eufória, vagy éppen ok nélküli megnyugvás. Azok a megérzések is ebbe a körbe tartoznak, amikor megsejtjük, hogy valamelyik szerettünket baj érte vagy veszélyben van, ha önkéntelenül akkor hívunk fel valakit, amikor mondanivalója van számunkra, ha akkor futunk össze valakivel az utcán, amikor picivel korábban gondoltunk rá.

Mind-mind példa az érzékenységre.Ha meggondoljuk, mindannyiunknak lehetett már ilyen élménye, csak nem tudta visszafejteni a kialakulásának okát.

Összefoglalva: fogadd hát el érzékeny mivoltod, tudom, ez nem kevés bátorságot kíván, és légy büszke erre a természetes magától értetődő tulajdonságodra! Ez nem gyengeség! Sőt!

Megtagadni önmagad, azt, aki valójában vagy, csupán bonyolultabbá teszi az életed. Magadban tartani az érzelmeid pedig, szinte lehetetlen… Sírj, amikor úgy érzed, nevess, amennyit jól esik, és légy az, aki valójában Te vagy!

Szeretettel

Életfestők (SZM)

 

"10 TANÁCS Hogy fényed és békéd tudd a világra sugározni!

1.Higgy magadban és bízz a megérzéseidben!

Soha ne higgy annak, aki be akarja bizonyítani, nem jól érzed a dolgokat. Érzéseid tiszták, és tökéletesen működnek. Kövesd őket és feltétel nélkül bízz meg bennük.

2.Napi szinten foglalkozz magaddal.

 Meditálj, sétálj a szabadban, végezz energetikai tisztítást magadon. Gyakran tölts időt egyedül és töltődj fel. Néha keress fel egy-egy szakembert, aki speciális tisztítást végez rajtad.

3.Védd magad!

Alakítsd ki saját védelmi vonalad, amin nem tud, csak a tiszta szeretet áthatolni. Ha durva környezetbe mész pl.: temető, bevásárló központ midig „kapcsold be” védelmi rendszeredet. Ha angyalokban hiszel, akkor őket kérd a védelmedre, ha az aurád feltöltése a számodra elfogadható, akkor alkalmazd azt. Ha úgy képzeled, hogy 3 oroszlán tudja csak védelmed biztosítani- hívd őket. Minden a Te hitrendszereden múlik. Hogyan érzed energetikai biztonságban magad…

4.Ha negatív emberekkel találkozol, ne magadban keresd a hibát: ne feszegesd tűrő képességed határait: iktasd ki őket az életedből.

5.Tudatosítsd magadban: nem selejt vagy, nem túl érzékeny. Képességed egy adomány, amely áldásokat hoz majd a világba.

6.Figyelj magadra!

Legyél tudatos: vedd körbe magad békés, igaz szívű emberekkel, fogyassz ellenőrzött helyről származó élelmiszereket, melyek tiszta rezgéssel bírnak, sportolj és erősítsd fizikai testedet. Kerüld a lehúzó médiát és a durva, erőszakos filmeket!

7.Ami nem a tiéd, ne cipeld!

Ha valaki elmeséli a problémáját, maradj külső szemlélő és ne akard megmenteni. Ne engedd meg neki, hogy rád pakolja a terheit. Más egy problémát megosztani valakivel, elmesélni egy állapotot és más valakire rápakolni a terheket és tőle várni a megoldást. Ha tudsz segíteni, tedd meg, de ne engedd, hogy bárki is elvárja a segítséged. A segítséget azért add, mert tiszta szívből jön. Ne nyomás hatására cselekedj.

8.Jelöld ki a határaid!

Tanulj meg NEM-et mondani mindenre, ami nem jó neked, ami lehúz, ami csak az energiádat szívja.

9.Szeresd magad!

Állj magadnak az első helyen. Ha valakinek valamit teszel, vagy adsz, az csak akkor ér valamit, ha békés szívvel teszed. Ami neked nem komfortos, és kárt tesz, ne tedd meg. Akkor sem, ha a másiknak ettől látszólag jobb lesz. Hidd el, ezzel nem ültetsz el jó dolgokat. És több negatív utóhatása lesz a dolognak, mint gondolnád.

10. Legyél hálás!

Képességed, ha jól használod: ajándék. Érzékenységed könnyebben kijelöli az utat, merre menj. Keresd azt, amiben békéd van és örömmel tölti el lelkedet. Légy hálás érte a Jóistennek, hogy ilyen erős és megbízható receptorokat adott." A 10 tanács :(Sándor Judit joportal.hu) Köszönjük!