Sep. 23, 2016

Buddha 6 tanítása a szerelemről és a szeretetről

Buddha 6 tanítása a szerelemről és a szeretetről

Szerelmes vagy? Vagy csak szeretnéd megtalálni a párod? Már kihunyt a láng és nem találod a helyed? Akkor gondolkozz el Buddha 6 alábbi szabályán, hogy boldogabbá válj.

1. ” Ha igazán szereted magad, akkor soha nem ártasz másoknak.”

A valódi szeretet első lépése az, hogy magadat szeresd. Ennek kell lennie az alapnak ahhoz, hogy máshoz is kötődni tudj, és meg tudd nyitni magad az ő szeretete felé.Mindannyian össze vagyunk kötve egy láthatatlan szállal – ha igazán szereted magad, a másikat is igazán szeretni fogod. Lelkileg egyek vagytok.

2. “A béke belülről jön. Ne önmagadon kívül keresd.”

Az, hogy magadon kívül, valaki mástól várod, hogy békét adjon neked, lehetetlen küldetés.A keleti filozófia szerint ez minden csalódás oka. Ezért érezzük, hogy emberek csak jönnek-mennek körülöttünk, a boldogság múlandó. De a valódi boldogság a saját létállapotodból származik. Ha a boldogság benned van, akkor kívül is megtalálod azt! Nem kell hozzá senki és semmi (más). Ha valóban szeretettel lépsz bele egy kapcsolatba, akkor ezt is fogod visszakapni.

3. “Úgy szeresd a világot, ahogyan az anya az egyetlen gyermekét.”

Úgy gondolod, hogy csak a családod, a gyermekeid és a szüleid érdemlik meg, hogy szeresd őket. És azt hiszed, hogy a világot, a többi embert nem kell szeretned… Ez a legfőbb probléma a mai világban: mindenki csak a saját pici környezetére fordít energiát. De képzeld el, mi történne, ha a világra is úgy tekintenél, mint a családodra? Ha csak egy nagyon pici időt/energiát fordítanál arra, hogy mások életét jobbá  tedd! A szeretet köre kibővülne és szinte kötelezőnek éreznénk, hogy segítsünk másoknak. De ez nem valami előírt dolog lenne, hanem egy belső késztetés. Ezzel a világot egy jobb hellyé tehetnénk.

4. “Bármit is mondasz, gondold át kétszer is. Mert az, amit kimondtál, valaki meghallja és jó- vagy rossz irányba befolyásolni fogja az őt életét.”

Ezért nagyon vigyázz magadra, óvatlanul nehogy megbántsd a másikat, vagy ne beszélj össze-vissza. Ne pletykálj és ne mondj másról rosszat. Mert még amit pozitívan mondtál, azt is elferdíthetik.

5. “A gyűlölet nem szünteti meg a gyűlöletet. Csak a szeretet szünteti meg a gyűlöletet. Ez egy megváltoztathatatlan törvény.”

Ha valaha olyan helyzetben találod magad, hogy valaki megbántott, vagy sértő dolgot mondott, ne feledd el, hogy a te választásod, hogyan reagálsz erre. Ha a harag helyett a szeretetet választod, akkor megmentheted a kapcsolatot.A harag viszont csak olaj lenne a tűzre.

6. “A boldogság soha nem jön azokhoz, akik nem ismerik fel, hogy már megkapták.”

Az egyik leggyakoribb dolog a kapcsolatoknál, hogy amikor a pár összejön, és már egyfajta rutin kialakul, akkor elkezdenek kifelé kacsingatni: “a szomszéd füve mindig zöldebb”. Ez egy tudatalatti vágy arra, hogy mindig jobbat és jobbat szeretnénk.De ha egy percre megállunk és elgondolkodunk azon, hogy miért is van mellettem a másik, hogy miket éltünk már át együtt és mennyire szeretem őt, akkor már nem fog számítani, hogy a másik virág szebb-e.

Életfestők

 

Forrás: http://webcache.googleusercontent.com/