Dec. 23, 2017

Az ajándék (részlet)

Kedves Gyermekem!


Bizonyára meglepett ez az ajándék. Gondolom, valami értékesebbre, szebbre vágytál, egy modern műalkotásra, vagy egy idilli tájképre, esetleg egy klasszikus festmény reprodukciójára. Ehelyett egy ócskának tűnő, esetlen betűkkel összemázolt LEVELET kaptál, egyhangú fekete keretben. 
Tudom, az emberek mindig többre vágynak, élénk színekre, csillogásra, fényre, nagyságra, értékes holmikra, amiket büszkén birtokolhatnak. Tudod, mit akarnak leggyakrabban? Hatalmat, tudást, vagyont, kincseket, élményeket, érzéseket birtokolni. Utazni, a világ minden táját bejárni, azt a sok-sok szépet, ami a Föld kerekén van, látni, csodálni. Vágynak minden élvezetre, amit csak ember birtokolhat, és megszerezni mindent, ami boldoggá teheti őket. Sokszor álmodoznak egy olyan dologról, egy olyan valamiről, ami mindennél becsesebb kincs, ami csak az övék lehet, egy olyan eszköz, amivel bármit elérhetnek. Hányszor hallom tőlük, bárcsak lenne egy varázspálcájuk, vagy varázsgömbjük, ami minden álmukat valóra váltja, ami minden nehézségüket megoldja. Ha tudnád, hányszor fohászkodnak Istenhez mindenféle apró-cseprő földi ostobasággal. Pedig mindenük megvan, amire a boldogságukhoz szükségük lehet. 
Figyelj most kicsit rám! A legnagyobb ajándék, amit életedben kaptál, az te magad vagy. Lehet, nem tartod elég színesnek, értékesnek, csillogónak, de arra kérlek, nézz végig magadon, és lásd meg, hogy benned van minden, amire csak szükséged lehet. Tudsz alkotni, teremteni, újat és szépet létrehozni. Tudsz szeretni, a két kezeddel átölelni, a másik arcát megsimogatni, a könnyeket letörölni. A füleiddel képes vagy másokat meghallgatni, a hangoddal vigasztalni, képes vagy más arcára mosolyt csalni és magad is mosolyogni. Tudsz másokkal egy úton járni, párbeszédet fenntartani, jobbodat nyújtva békét teremteni. Egyedi vagy, nincs senki hozzád hasonló. Magokat vetettem a szívedbe, amiket gondozok, öntözöm és gyomlálok, még ha néha fáj is. Arra vágyom, hogy a magok kikeljenek, növekedésnek induljanak és termést hozzanak. Így épül Isten Országa. Higgy nekem, te vagy önmagad számára a legnagyobb ajándék, elvetettem benned minden magot. Arra hívtalak, hogy fedezd fel magadban hajtásaimat, ápold és segítsd őket a növekedésben. Minden talentumodat azért kaptad, hogy azokkal növekedj, fejlődj és építs velük egy Országot. 
Gyermekem vagy, én akartam, hogy legyél, hogy pont ilyen legyél. Én adtam kezedbe a legfontosabbat, azt ami elvezet téged hozzám: önmagadat!

Szeretettel: Mennyei Atyád”

 

Áldott Békés Ünnepeket Kívánok Szeretettel!

Szabó Marianna

 

Aug. 6, 2017

1. Legnehezebb emberi dolog az életben: bízni, hinni, megbocsátani.       (Gyakorold!!!)

2. Nehéz dolog, hogy ne szeress, de nehéz az is, hogyha szeretsz. A legnehezebb, ha hiába szeretsz. (Tudj elengedni!)

3. A legnehezebb dolog szeretni valakit, hagyni, hogy hibázzon, és ennek ellenére tovább szeretni őt. (Ez a feltétel nélküli szeretet!)

4. Vétkezni, áthágni a szabályokat emberi dolog, de néha isteni érzés.(Azért jobb, ha elkerülöd!)

5.Tévedni emberi dolog, ám másra kenni még emberibb.( Ne tedd!)

6. A hazugság emberi dolog, de vannak bocsánatos "szent hazugságok", amikor az embernek nemcsak joga, hanem kötelessége is a hazudás.

7. A hazugság nagyon fáradságos dolog, az embernek meg kell erőltetnie a memóriáját, ha nem akar lebukni. Előbb-utóbb minden hazugságra fény derül. (Ne hazudj, mert elveszíted a beléd vetett bizalmat.)

8. Dühösnek lenni emberi dolog, de ha nem tudsz túllépni a dühödön, örökre a foglya maradsz. (Békélj meg magaddal!)

9. A rossz dolgok veled maradnak és mindig megismétlődnek, amíg nem tanulsz belőle.

10. Tartsuk észben, hogy hibázni emberi dolog, és tanuljunk minden hibánkból, hogy ugyanazt ne kövessük el még egyszer. Senki sem tökéletes. Ne tegyünk úgy, mintha azok lennénk, és ne féljünk attól, hogy nem vagyunk tökéletesek! (Merjük beismerni hibáinkat, hisz ez az EMBERI!)

11. Nincs annál szomorúbb dolog, ha képtelen vagy sírni, amikor kéne. (Merj sírni, ez nem a gyengeség jele!)

12. Szenvedni épp annyira emberi dolog, mint levegőt venni. (Szenvedj, ezáltal megerősödsz!)

13. Mosolyogj! Az a második legjobb dolog, amit a száddal csinálhatsz. (Meglásd, visszakapod!)

14. Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó, és az elmúlt nap. (Élj a mostban és vigyázz, mert minden kimondott szónak súlya van!)

15. Az egyetlen dolog, amit akarsz, az, amit nem kaphatsz meg. (Nem lehet minden a tiéd, örülj minden ajándéknak, amit az élet neked ád!)

16. A dolgok, amiket elveszítünk, visszatalálnak hozzánk, ha nem is mindig úgy, abban a formában, ahogy gondoljuk. (Ismerd fel!)

17. Az egyetlen dolog, ami megváltoztatja az embert, az a szerelem. (Élvezd ki az élet legnagyobb ajándékát!)

18. A kétkedés emberi dolog, de döntéseidet próbáld bölcsen meghozni.

19. Mélyponton lenni ember dolog, mert onnan csak fölfelé visz az út.( Hagyd abba a lefelé ásást!)

+ 1

Emberi dolog, hogy mindennap változunk! Ez a természet rendje, hogy minden és mindenki változik, átalakul és idővel ,, Hernyóból gyönyörű pillangóvá válik." Ha ezt képesek leszünk megérteni és elfogadni, akkor nem csak magunkkal leszünk elnézőek, hanem másokkal is és nem lesz ennyi gyűlölet, irigység, rosszindulat egymás iránt és harag a szívekben..... 

Szeretettel

Szabó Marianna

Jan. 10, 2017


Ha naphosszat a rossz gondolatokon rágódunk, azon, hogy mit nem tudunk megcsinálni, hogyan bántott meg valaki - ezek mérgező gondolatok. Ha ezeket a mérgező gondolatokat magukra hagyjuk, végül egész életünket befolyásolhatják. Hatással van megjelenésünkre, hozzá állasunkra, elégedettségünk szintjére. Személyiségünk részévé válik. Ezért mondja Példabeszédek 4:23.: Mindenek fölött óvd szívedet, mert ez befolyásolja minden tetted.
Legyen a legfontosabb elméd védelme. Tedd ezt teendőid listájának első helyére, mert ha elméd beszennyeződik, akkor egész életed beszennyeződik. Biztosan ismersz olyanokat, akik keserűek, cinikusak, mindig a legrosszabbat várják el.

Miért van ez?

Ők megengedték, hogy ezek a mérgező gondolatok gyökeret verjenek. Mostanra megerősödtek, ami mérgezi életüket.

Mi a megoldás?

Méregtelenítést kell végrehajtaniuk. Nem fizikai, hanem mentális nagytakarítást. Az egyedüli módja annak, hogy visszatérjünk oda, aminek Isten teremtett bennünket, ha méregtelenítjük elménket. Néhányatoknak ma méregteleníteni kell a keserűséget, az alacsony önértékelést, a negatív dolgokat, amelyeket rólatok mondtak, a múlt hibáinak elítélését.

Hogyan méregtelenítsünk?

El kell határoznod, hogy nem fogsz többé rágódni rajta. Minden alkalommal, ha negatív dolgokon töprengsz, azzal azt az elítélést, keserűséget, alacsony önértékelést táplálod, új életet adsz neki, erősíted.

Ha azok a gondolatok jönnek, hogy sosem leszel egészséges, hallottad mit mondott az orvos, vagy hogy sosem leszel boldog, már túl sok mindenen keresztülmentél, sosem fogod megvalósítani álmaid... - ahelyett hogy rágódnál rajta, fordítsd meg és mondd: Nem rágódok azon, hogy ki bántott meg, nem rágódok a múlt hibáin, nem rágódok azon, ami nincs - azon fogok töprengeni, amit Isten állít rólam. Isten azt mondja, megbocsátó vagyok, azt mondja, 2-szeresen térít meg nekem minden igazságtalanságot. Isten azt mondja, legszebb napjaim még előttem vannak. Ha figyelmen kívül hagyod a mérgező gondolatokat és elmédet megtöltöd a hit és a győzelem gondolataival, akkor azok a mérgező gondolatok egyre gyengébbé válnak, és végül nem lesznek hatással rád.

Van egy barátom, aki próbál egészségesebbé válni. Nem eszik húst, csak vizet iszik és este egy bizonyos időpont után nem eszik. Egyik nap üdítővel kínáltam. Nem gondolkozott rajta sokáig, egyből azt válaszolta: Nem. Köszönöm, de ez nincs benne az étrendemben. Szigorú diétát tart. Nekünk is ilyennek kell lennünk, ha azok a mérgező gondolatok felmerülnek. Azt kell mondanod: Köszönöm, de ez nincs benne a diétámban. Nem rágódok a félelem, bizonytalanság, legyőzöttség gondolatain, ez nem része az étrendemnek. Néhányatokból hiányzik az öröm, a győzelem érzése. Ez azért van, mert nem egészséges diétán vagy. Nem fizikai, hanem mentális értelemben gondolom. Túl sok hulladékot fogyasztasz. A hulladék azok a mérgező gondolatok, melyeknek megengedjük, hogy szennyezzék elménket. Olyan dolgok, mint pl.: Joel, én csak átlagos vagyok. Azt hiszem, már elértem a felső határt. Vagy: annyi jó lehetőséget elszalasztottam. Nem. Vissza kell térned a diétához. Azok a mérgező gondolatok nem tartoznak étrendedbe. Arra kérlek ma, hogy böjtölj velem. Nem evésre gondolok, bár az sem ártana nekünk, hanem a negatív gondolatok böjtjére.

Az elítélés böjtjére, a keserűség böjtjére, a kis álmok böjtjére, a ,,nem - tudom - megcsinálni“ gondolatok böjtjére. Fagyaszd meg ezeket a mérgeket, ne adj nekik több energiát ahhoz, hogy hatni tudjanak rád. Minden reggel, amikor felkelünk, át kell mennünk ezen a takarításon. Elménkben el kell engedni minden keserűséget, meg kell bocsátanunk azoknak, akik megbántottak. El kell engedni minden csalódást. Kezdd hittel a napot. Ne engedd, hogy mérgek képződjenek. Az ágyban fekve mondd magadban: Ez egy nagyszerű nap lesz. Isten kegyelmét élvezem. Tudom, hogy megvan az erőm minden akadály legyőzésére. Még ha nem is javamra történnek ma a dolgok, tudom, hogy Isten uralja a helyzetet és elhatározom, hogy boldog leszek és élvezni fogom ezt a napot.

Más szavakkal játszd egész nap azt a gondolatot:

Áldott vagyok, sikeres, tehetséges, Isten kegyelmét élvezem. Ha ilyen gondolatokon rágódsz, a mérgek nem tudnak gyökeret verni.

Arra kérlek ma, méregtelenítsd mindazt a szemetet, ami azt mondja neked, mit nem tudsz megcsinálni, mivé nem fogsz válni. Méregtelenítsd az alacsony önértékelést, a negatív szavakat, a kis álmokat. Tartsd be a diétát. Kezdd minden napod ezzel a takarítással, indulj hittel az új napnak. Ha óvod elméd és nem hagyod, hogy a mérgező gondolatok gyökeret verjenek, hanem feltöltöd a hit gondolataival, tudom, hogy egyre magasabbra fogsz emelkedni, Isten rád hinti áldását és kegyet és a győztesek életét fogod élni, amit tartogat számodra.

Szeretettel
Joel Osteen Atya

Dec. 15, 2016

Húsz bölcs tanács

Egy
Adj többet, mint amennyit elvárnak tőled, és ezt örömmel tedd.

Kettő
Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig.

Három
Harapd el szavaid, ha kritizálni akarsz, de a dicséreteket a tetőről is kiáltsd.

Négy
Mikor azt mondod Szeretlek, érezd komolyan.

Öt
Mikor bocsánatot kérsz, nézz az illető szemébe.

Hat
Bízzál az emberekben, de láss keresztül a hímezett hazugságokon.

Hét
Te egyedüli lélek vagy, aki valamiben a legjobb a világon, ezért bízzál magadban és találd meg azt a valamit, ami lekötelezve az emberiség javát szolgálja.

Nyolc
Sose nevesd ki senki álmait. Akinek nincs álma, annak nincs is sok mindene. Ha te az emberekben magadat is megismered, az a te lelki biztonságodat fejleszti.

Kilenc
Szeress mélyen és szenvedélyesen. Akkor is, ha fájdalmas lehet a szakítás, ez az egyetlen módja annak, hogy teljessé tedd az életed.

Tíz
Nézeteltérésben küzdj becsületesen - gúnyolódás nélkül.

Tizenegy
Ne ítélj el senkit a rokonain keresztül vagy az első benyomásból.

Tizenkettő
Tanulj mások hibájából.

Tizenhárom
Ha valaki kérdez tőled valamit, amire nem akarsz válaszolni, mosolyogva kérdezz vissza:
miért akarod ezt tudni?

Tizennégy
Jusson eszedbe, hogy a nagy szerelem és a nagy siker nagy rizikóval jár.

Tizenöt
Az igazságot és a kegyelmedet soha ne hagyd el, akaszd e kettőt nyakadba, hogy mindig és
mindenhol a szíved közelében legyen.

Tizenhat
Ha vesztettél, ne veszítsd el a tanulságot

Tizenhét
Jusson eszedbe a TTF. Tisztelet magad iránt, Tisztelet mások iránt, és Felelősség a saját tettedért.

Tizennyolc
Ne hagyd, hogy egy kis nézeteltérés tönkretegyen egy nagy barátságot.

Tizenkilenc
Amint rájöttél, hogy hibáztál, igyekezz azt kijavítani és jóvá tenni.

Húsz
Mosolyogj, miközben felveszed a telefont. A hívó érezni fogja a hangodból, hogy jó szándékkal gondolsz rá.

Szeretettel
Életfestők

Dec. 2, 2016

Ez gyönyörű festmény Diego Soloti alkotása, 1949 -ben Mexikóban készült. Címe: Az Univerzum és a föld szerelmes ölelése

Nincsenek rossz emberek!

Minden élőlény esetében meg kell, hogy lásd a belső arcot! Ha az emberek láthatnák belső lényüket, nem gyűlölnék egymást, nem félnének egymástól!

Nincsenek rossz emberek!

Azért okoznak egymásnak fájdalmat, szenvedést, mert azt hiszik, a másik ártani akar nekik, és puszta félelemből már előre védekeznek. Ezzel viszont valódi okot szolgáltatnak arra, hogy a másik fél meg legyen győződve rossz szándékukról. Ha azonban mindkettőjüket meg lehetne győzni arról, hogy egyikük sem akar rosszat, csak félnek egymástól, megkönnyebbülten nyújtanának kezet és képesk lennének szívből megbocsátani és szeretni egymást. Az emberek tudatlanok és vakok, nem látják egymást, és ez okozza a sok ellenségeskedést és szerencsétlenséget a földön. Nincs szebb dolog, mint felnyitni a vak szemét, és látni, amint tekintetében felcsillan a megértés, a tudás fénye.

Amikor ráeszmélek arra, hogy:
- Minden és mindenki bennem él. A világegyetem bennem van, minden létező bennem él, minden létező én vagyok. Minden amit szeretek magamat szeretem és rájövök, hogy csak arról hittem, hogy nem szeretem, amit még nem ismertem fel magamban, akkor mindent és mindenkit egyformán fogok szeretni, mert egy vagyok mindennel.

Ekkor fogok ráébredni erre a bölcsességre:

„ÉN VAGYOK AZ EGYETLEN VALÓSÁG, ÉN VAGYOK AZ ÉLET, VAGYOK AKI VAGYOK!”
(Elizabeth Haich: A Beavatás c. könyvéből)

Mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a könyvet! Egy igazi beavatott tollából kaphat regény formájában válaszokat a miértekre!

Köszönöm, hogy ehhez az információhoz jutottam és mindezt megoszthatom veletek!

Szeretettel
Szabó Marianna