Dec. 2, 2016

Nincsenek rossz emberek!

Ez gyönyörű festmény Diego Soloti alkotása, 1949 -ben Mexikóban készült. Címe: Az Univerzum és a föld szerelmes ölelése

Nincsenek rossz emberek!

Minden élőlény esetében meg kell, hogy lásd a belső arcot! Ha az emberek láthatnák belső lényüket, nem gyűlölnék egymást, nem félnének egymástól!

Nincsenek rossz emberek!

Azért okoznak egymásnak fájdalmat, szenvedést, mert azt hiszik, a másik ártani akar nekik, és puszta félelemből már előre védekeznek. Ezzel viszont valódi okot szolgáltatnak arra, hogy a másik fél meg legyen győződve rossz szándékukról. Ha azonban mindkettőjüket meg lehetne győzni arról, hogy egyikük sem akar rosszat, csak félnek egymástól, megkönnyebbülten nyújtanának kezet és képesk lennének szívből megbocsátani és szeretni egymást. Az emberek tudatlanok és vakok, nem látják egymást, és ez okozza a sok ellenségeskedést és szerencsétlenséget a földön. Nincs szebb dolog, mint felnyitni a vak szemét, és látni, amint tekintetében felcsillan a megértés, a tudás fénye.

Amikor ráeszmélek arra, hogy:
- Minden és mindenki bennem él. A világegyetem bennem van, minden létező bennem él, minden létező én vagyok. Minden amit szeretek magamat szeretem és rájövök, hogy csak arról hittem, hogy nem szeretem, amit még nem ismertem fel magamban, akkor mindent és mindenkit egyformán fogok szeretni, mert egy vagyok mindennel.

Ekkor fogok ráébredni erre a bölcsességre:

„ÉN VAGYOK AZ EGYETLEN VALÓSÁG, ÉN VAGYOK AZ ÉLET, VAGYOK AKI VAGYOK!”
(Elizabeth Haich: A Beavatás c. könyvéből)

Mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a könyvet! Egy igazi beavatott tollából kaphat regény formájában válaszokat a miértekre!

Köszönöm, hogy ehhez az információhoz jutottam és mindezt megoszthatom veletek!

Szeretettel
Szabó Marianna