Jan. 10, 2017

A szellemi méregtelenítésről


Ha naphosszat a rossz gondolatokon rágódunk, azon, hogy mit nem tudunk megcsinálni, hogyan bántott meg valaki - ezek mérgező gondolatok. Ha ezeket a mérgező gondolatokat magukra hagyjuk, végül egész életünket befolyásolhatják. Hatással van megjelenésünkre, hozzá állasunkra, elégedettségünk szintjére. Személyiségünk részévé válik. Ezért mondja Példabeszédek 4:23.: Mindenek fölött óvd szívedet, mert ez befolyásolja minden tetted.
Legyen a legfontosabb elméd védelme. Tedd ezt teendőid listájának első helyére, mert ha elméd beszennyeződik, akkor egész életed beszennyeződik. Biztosan ismersz olyanokat, akik keserűek, cinikusak, mindig a legrosszabbat várják el.

Miért van ez?

Ők megengedték, hogy ezek a mérgező gondolatok gyökeret verjenek. Mostanra megerősödtek, ami mérgezi életüket.

Mi a megoldás?

Méregtelenítést kell végrehajtaniuk. Nem fizikai, hanem mentális nagytakarítást. Az egyedüli módja annak, hogy visszatérjünk oda, aminek Isten teremtett bennünket, ha méregtelenítjük elménket. Néhányatoknak ma méregteleníteni kell a keserűséget, az alacsony önértékelést, a negatív dolgokat, amelyeket rólatok mondtak, a múlt hibáinak elítélését.

Hogyan méregtelenítsünk?

El kell határoznod, hogy nem fogsz többé rágódni rajta. Minden alkalommal, ha negatív dolgokon töprengsz, azzal azt az elítélést, keserűséget, alacsony önértékelést táplálod, új életet adsz neki, erősíted.

Ha azok a gondolatok jönnek, hogy sosem leszel egészséges, hallottad mit mondott az orvos, vagy hogy sosem leszel boldog, már túl sok mindenen keresztülmentél, sosem fogod megvalósítani álmaid... - ahelyett hogy rágódnál rajta, fordítsd meg és mondd: Nem rágódok azon, hogy ki bántott meg, nem rágódok a múlt hibáin, nem rágódok azon, ami nincs - azon fogok töprengeni, amit Isten állít rólam. Isten azt mondja, megbocsátó vagyok, azt mondja, 2-szeresen térít meg nekem minden igazságtalanságot. Isten azt mondja, legszebb napjaim még előttem vannak. Ha figyelmen kívül hagyod a mérgező gondolatokat és elmédet megtöltöd a hit és a győzelem gondolataival, akkor azok a mérgező gondolatok egyre gyengébbé válnak, és végül nem lesznek hatással rád.

Van egy barátom, aki próbál egészségesebbé válni. Nem eszik húst, csak vizet iszik és este egy bizonyos időpont után nem eszik. Egyik nap üdítővel kínáltam. Nem gondolkozott rajta sokáig, egyből azt válaszolta: Nem. Köszönöm, de ez nincs benne az étrendemben. Szigorú diétát tart. Nekünk is ilyennek kell lennünk, ha azok a mérgező gondolatok felmerülnek. Azt kell mondanod: Köszönöm, de ez nincs benne a diétámban. Nem rágódok a félelem, bizonytalanság, legyőzöttség gondolatain, ez nem része az étrendemnek. Néhányatokból hiányzik az öröm, a győzelem érzése. Ez azért van, mert nem egészséges diétán vagy. Nem fizikai, hanem mentális értelemben gondolom. Túl sok hulladékot fogyasztasz. A hulladék azok a mérgező gondolatok, melyeknek megengedjük, hogy szennyezzék elménket. Olyan dolgok, mint pl.: Joel, én csak átlagos vagyok. Azt hiszem, már elértem a felső határt. Vagy: annyi jó lehetőséget elszalasztottam. Nem. Vissza kell térned a diétához. Azok a mérgező gondolatok nem tartoznak étrendedbe. Arra kérlek ma, hogy böjtölj velem. Nem evésre gondolok, bár az sem ártana nekünk, hanem a negatív gondolatok böjtjére.

Az elítélés böjtjére, a keserűség böjtjére, a kis álmok böjtjére, a ,,nem - tudom - megcsinálni“ gondolatok böjtjére. Fagyaszd meg ezeket a mérgeket, ne adj nekik több energiát ahhoz, hogy hatni tudjanak rád. Minden reggel, amikor felkelünk, át kell mennünk ezen a takarításon. Elménkben el kell engedni minden keserűséget, meg kell bocsátanunk azoknak, akik megbántottak. El kell engedni minden csalódást. Kezdd hittel a napot. Ne engedd, hogy mérgek képződjenek. Az ágyban fekve mondd magadban: Ez egy nagyszerű nap lesz. Isten kegyelmét élvezem. Tudom, hogy megvan az erőm minden akadály legyőzésére. Még ha nem is javamra történnek ma a dolgok, tudom, hogy Isten uralja a helyzetet és elhatározom, hogy boldog leszek és élvezni fogom ezt a napot.

Más szavakkal játszd egész nap azt a gondolatot:

Áldott vagyok, sikeres, tehetséges, Isten kegyelmét élvezem. Ha ilyen gondolatokon rágódsz, a mérgek nem tudnak gyökeret verni.

Arra kérlek ma, méregtelenítsd mindazt a szemetet, ami azt mondja neked, mit nem tudsz megcsinálni, mivé nem fogsz válni. Méregtelenítsd az alacsony önértékelést, a negatív szavakat, a kis álmokat. Tartsd be a diétát. Kezdd minden napod ezzel a takarítással, indulj hittel az új napnak. Ha óvod elméd és nem hagyod, hogy a mérgező gondolatok gyökeret verjenek, hanem feltöltöd a hit gondolataival, tudom, hogy egyre magasabbra fogsz emelkedni, Isten rád hinti áldását és kegyet és a győztesek életét fogod élni, amit tartogat számodra.

Szeretettel
Joel Osteen Atya