Dec. 26, 2019

Bocsáss meg, és szabadítsd fel magad!

„A megbocsátás azt jelenti, hogy feladjuk a reményt, hogy a múlt másképp is alakulhatott volna.” (G.Jampolsky)

Nagyon sok ember számára a béke és az életcél keresése során a leginkább elgyengítő erő a megbocsátással való küzdelem.

Életünk különböző szakaszaiban sok olyan traumát, sérelmet, bántást, árulást, gonosz tettet éltünk meg, hogy emiatt erősen együtt érzek mindenkivel, aki olyasmivel néz szembe, ami leküzdhetetlen akadálynak tűnik.

Utunk során, hogy elengedjünk minden ellenszenvet, feladjuk a bosszúvágyat, és folyamatosan a múlton rágódjunk, hogy mi történhetett volna, az egyik legnagyobb spirituális kihívás, mellyel valaha is szembesülni fogsz életed során. De higgy nekem, ez térül meg leginkább. Hiszen a megbocsátás másik oldalán, a szabadság van.

Volt időszak, amikor azt gondoltam a szabadság azt jelenti, hogy elfogadom az elkövetőt, és ezzel elnézem a tetteit. Nem értettem, hogy a megbocsátás valódi célja az, hogy nem hagyom, hogy az, amit ez a személy elkövetett, bármilyen hatással legyen az életemre a jelenben.

 Egy könyvben olvastam a következő meghatározást:

„A megbocsátás azt jelenti, hogy feladjuk a reményt, hogy a múlt másképp is alakulhatott volna.”(G.Jampolsky)

Ez egy ahaélmény volt számomra, annyira megtetszett ez az elképzelés, hogy személyes mantrámként fogadtam örökbe.

Elfogadhatod, vagy elutasíthatod, ahogy mások bánnak veled, de amíg nem gyógyítod be a múltad sebeit, addig folyamatosan vérezni fogsz. Bekötözheted a sebeidet étellel, alkohollal, drogokkal, munkával, cigarettával, hibáztatással, gyűlölködéssel, de mindig átázik a kötés és folyamatosan gennyező, fertőzött sebet hagy az életeden. Össze kell szedned magad, erőt kell venned magadon, a sebet újra fel kell nyitnod és ki kell tisztítanod. Húzd ki a fájdalmat, amely a múltban, az emlékeidben fogva tart téged, és megbékülsz velük. Újra szabad leszel.

Ha a megbocsátás szükségességét eltolod magadtól, az olyan, mintha méreg áradna szét az ereidben. Ne engedd, hogy a harag, gyűlölet, fájdalom, veszteság, és csalódás érzése úrrá legyen rajtad. Fogadd el az igazságot. Ami megtörtént, megtörtént. Az már a múlt. Adj engedélyt magadnak arra, hogy elengedd a múltad, és kilépj a történetedből a mostba.

Bocsáss meg, és szabadítsd fel magad!

„Minden, amit hibáztatsz, abba beleragadsz. Áldd meg. Kívánj neki jó dolgokat. Kívánd a szabadságát, és erőteljesen elindítod azon az úton, hogy ne térjen vissza hozzád. Ha nem bocsátasz meg neki, ha nem kívánsz neki jókat, ez az energia mágnesesen visszavonzódik hozzád, mert várja a megoldást. Minden ismétlődő, örökölt negatív energia azért van velünk, mert a megoldást várja.” (Adyashanti)

Életfestők